Dejvis suspendovan, Zadar razmišlja o tužbi!

Košarkaški klub Zadar tvrdi da je Glen Dejvis i dalje njihov igrač i da su ga shodno pravilniku suspendovali, te da razmišljaju o tužbi.

Košarka 03.11.2018 | 15:30
Dejvis suspendovan, Zadar razmišlja o tužbi!
Index prenosi navode zadarskog portala 057 info da je predsednik Zadra Željko Žilavec rekao kako će klub tražiti 155 odsto od plate koju je Zadar ugovorio sa Dejvisom.

Ta brojka je, međutim, ostala poslovna tajna i mesec dana nakon dolaska, a onda još bržeg odlaska Dejvisa iz kluba.

Dejvis je, kako se navodi kažnjen zbog odbijanja da igra utakmicu Zadar - Cedevita, jer nije hteo da trenira sa klubom, nije došao na pres konferenciju i izjava putem društvenih mreža, koje su po oceni kluba naškodile njegovoj reputaciji.

Ugovor s Dejvisom još nije raskinut. Trenutno je pod suspenzijom u trajanju od dve godine tokom kojih ne može da igra ni za jedan klub. Mi smo preduzeli sve potrebne mere, obavestili smo FIBA, ali od njegovog menadžera još nismo dobili povratnu informaciju. On je samo otišao. U narednim danima utvrdićemo dalje postupke, odnosno hoćemo li pokretati tužbu zbog naplate štete. Najbolje rešenje bilo bi postizanje sporazuma između Dejvisa i kluba koji u ovom slučaju nije prekršio niti jednu odredbu ugovora", rekao je advokat Zadra Rikardo Perković.

Dejvisov slučaj pomalo podseća slučaj Stefana Jankovića, u smislu da je igrač odbio saradnju sa klubom dok je još bio pod ugovorom.

Zvezda je tada tvrdila da je Janković njihov igrač i da može da ode samo uz obeštećenje. Janković je kasnije otišao iz kluba preko Fuenlabrade, a nakon presude arbitražnog suda FIBA u njegovu korist.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar