''Нисам хтио да сломим Ендију обе ноге, само једну!''

''Испало је одлично!" Некадашњи дефанзивац Ливерпула Нил Рудок признао је да је намерно повредио Ендија Кола који је током деведесетих играо за Манчестер јунајтед.

Фудбал 03.11.2018 | 14:15
''Нисам хтио да сломим Ендију обе ноге, само једну!''
Рудок каже да је то намеравао јер "није волео Кола".

Ливерпул и Манчестер јунајтед су 1996. играли једну од утакмица, Рудок је стартовао, а Колу су поломљене обе ноге.

Фудбалер "редса" је након тога тешку повреду нападача "ђавола" приписао начину на који се Кол приземљио после старта, али је 22 године касније променио причу. Део разлога је био и Теди Шерингем, као Рудоков пријатељ, али је он једноставно волео да буде груб према Колу. 

"У суштини, волео сам да га шутирам. Знам да то није баш племенито и паметно, али сам му једним стартом поломио обе ноге. Нисам хтео обе, да будем искрен. Мислио сам само једну, а то поврх свега није био ни фаул, игра је настављена", рекао је Рудок за ТалкСпорт. 

Описује и како је изгледао хорор старт над играчем Јунајтеда. 

"Било је идеално јер је пустио лопту да иде поред њега и потпуно сам га уништио. Опет, знам да није добро и паметно, али је прошло врхунски. Добар сам пријатељ са Тедијем Шерингемом и ако га Теди није волео, нисам ни ја", рекао је Рудок. 

Кол је још раније, 2010. године рекао да је мислио како тај старт није био намеран, само непажљив и погибељан. 

"Био сам бесан, стварно бесан кад ме је Рудок пресекао у мечу резерви и кад сам завршио са два поломљена зглоба која су ме одвојила од терена месецима. Нисмо се сагласили у вези са тим како се то десило, јер је он тврдио да је добро стартовао и да сам ја лоше пао, а ја сам говорио да је каснио и био непажљив. Али никад нисам, ни у том бесу, мислио да је стартовао намерно да би ми поломио кости...", сматрао је Кол.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар