''Nisam htio da slomim Endiju obe noge, samo jednu!''

''Ispalo je odlično!" Nekadašnji defanzivac Liverpula Nil Rudok priznao je da je namerno povredio Endija Kola koji je tokom devedesetih igrao za Mančester junajted.

Fudbal 03.11.2018 | 14:15
''Nisam htio da slomim Endiju obe noge, samo jednu!''
Rudok kaže da je to nameravao jer "nije voleo Kola".

Liverpul i Mančester junajted su 1996. igrali jednu od utakmica, Rudok je startovao, a Kolu su polomljene obe noge.

Fudbaler "redsa" je nakon toga tešku povredu napadača "đavola" pripisao načinu na koji se Kol prizemljio posle starta, ali je 22 godine kasnije promenio priču. Deo razloga je bio i Tedi Šeringem, kao Rudokov prijatelj, ali je on jednostavno voleo da bude grub prema Kolu. 

"U suštini, voleo sam da ga šutiram. Znam da to nije baš plemenito i pametno, ali sam mu jednim startom polomio obe noge. Nisam hteo obe, da budem iskren. Mislio sam samo jednu, a to povrh svega nije bio ni faul, igra je nastavljena", rekao je Rudok za TalkSport. 

Opisuje i kako je izgledao horor start nad igračem Junajteda. 

"Bilo je idealno jer je pustio loptu da ide pored njega i potpuno sam ga uništio. Opet, znam da nije dobro i pametno, ali je prošlo vrhunski. Dobar sam prijatelj sa Tedijem Šeringemom i ako ga Tedi nije voleo, nisam ni ja", rekao je Rudok. 

Kol je još ranije, 2010. godine rekao da je mislio kako taj start nije bio nameran, samo nepažljiv i pogibeljan. 

"Bio sam besan, stvarno besan kad me je Rudok presekao u meču rezervi i kad sam završio sa dva polomljena zgloba koja su me odvojila od terena mesecima. Nismo se saglasili u vezi sa tim kako se to desilo, jer je on tvrdio da je dobro startovao i da sam ja loše pao, a ja sam govorio da je kasnio i bio nepažljiv. Ali nikad nisam, ni u tom besu, mislio da je startovao namerno da bi mi polomio kosti...", smatrao je Kol.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar