ПЛ: Пречке, статива, судије и стоп Ситију!

Вулверхемптон пружио јуначки отпор и успео да извуче бод из дуела са шампионом на свом стадиону.  Сити заустављен и уз судијску помоћ, Вукови би могли да буду откровење сезоне.  Шампион само до бода против новајлије.

Фудбал 25.08.2018 | 15:45
ПЛ: Пречке, статива, судије и стоп Ситију!
Манчестер сити је испустио прве бодове у новој сезони Премијер лиге!

После 2:0 против Арсенала и 6:1 против Хадерсфилда, изабраници Пепа Гвардиоле наишли су на чврсту и технички више него коректну екипу Вулверхемптон Вондерерса, која је уз помоћ среће и једног судијског превида извукла вредан реми из суботњег матинеа - 1:1 (0:0)!

Сити ће жалити за својим пропуштеним приликама, али највише због чињенице да у првенству Енглеске нема ВАР технологије, јер да има, водећи погодак Вилија Болија у 57. минуту би сигурно био поништен.

Центрирао је тада Жоао Мутињо, Дохерти је остварио контакт са лоптом из офсајд позиције, а француски штопер у паду нехотице одиграо руком и савладао Едерсона - 1:0!

Није "грађанима" требало много да дођу до изједначења, мада је менаџер Вулвса Нуно Еспирито Санто рекламирао симулирање Рахима Стерлинга приликом досуђеног фаула. Слободан ударац извео је Илкај Гундоган, а Ејмерик Лапорт са петерца главом "закуцао" лопту у мрежу.

Французу доведеном из Атлетик Билбаа за чак 57 милиона фунти то је био први погодак у плавом дресу.

Иако није бриљирао, Сити је требало да добије ову утакмицу. Руи Патрисио је у првом полувремену бравурозном интервенцијом скренуо до пречке шут Стерлинга. Стрелац хет-трика у прошлом колу, Серхио Агуеро, погодио је стативу у првом делу меча, па пречку из "слободњака" са 25 метара у 94. минуту.

А, најбољу шансу пропустио је петнаестак минута пре краја "резервиста" Габријел Жезус, који је главом из непосредне близине тукао у ноге Руија Патрисија.

Шампион је, условно речено, кикснуо, али то је Премијер лига, такмичење у коме се током сезоне освоји врло мало "лаких" бодова.

Чак пет екипа имаће шансу да до краја кола престигне "грађане" и настави победнички низ - Борнмут и Ливерпул пробаће у суботу поподне, Вотфорд и Челси у недељу, а Тотенхем у понедељак...

После фуриозног старта у прва два кола, шампион је заустављен! Манчестер Сити је на гостовању новајлији Вулверхемптону морао да се задовољи само бодом (1:1) што даје наду да Грађани ипак неће „убити“ сезону као претходну.

Иако је новајлија у лиги, Вулверхемптон не игра као нови колач. Данас је изгледао као озбиљан премијерлигаш. Што и није чудо с обзиром на велики број одличних иностраних фудбалера у саставу. Клијентела Жоржа Мендеша се данас представила у лепом светлу и најавила да би Вукови могли да буду једно од открића сезоне. Само бод у прва два кола је био премало за екипу оваквог потенцијала и квалитета.

Биће повика и на суђење од гостију из Манчестера, али не може се рећи да је Вулверхемптон незаслужено освојио бод у судару са шампионима.

Вулвси су храбро кренули у меч и у првом полувремену били равноправан ривал са Грађанима. Нису се бранили, нападали су, вршили притисак на лопту и показали оно што многи тимови нису претходне сезоне када су унапред губили утакмице против страшног Ситија. Није било голова у првих 45 минута, али се играо отврен и допадљив фудбал у којем је најбољу шансу имао Стерлинг чији шут је зауставио Руи Патрисио.

Оно право је уследило у другом полувремену. Елдер Коста је пропустио добру шансу за домаће, али трибине су се убрзо после тога ипак радовале. Жоао Мутињо је из скраћеног корнера  иделано центрирао, лопта је прелетела Доертија, али није Болија који је у паду руком убацио у мрежу. Ситуација је била компликована за судију који је признао гол и није видео играње руком.

Убрзо после тога је још једном општетио Грађане. Није досудио чист пенал после фаула Невеса над Силвом, а овога пута је био у знатно бољем положају да види ситуацију и Гвардиола ће с правом мочи да му замери.

Ипак, Сити у 68. минуту стиже до заслуженог изједначења пошто је Лапорт закуцао лопту главом у мрежу на центрашут Гундогана.

Напао је Сити свим силама до краја, Гвардиола је са клупе увео Санеа и Мареза, али Вулвси су се без већих проблема одбранили. Чак су имали и полуприлике да победе... Шансу утакмице за Сити је пропустио Агуеро у надокнади времена када је из слободњака погодио пречку. 

ПАРОВИ 3. КОЛА:

Вулверхемптон - Манчестер сити 1:1 (0:0)
/Боли 57 - Лапорт 69/

Арсенал - Вест Хем 16.00
Борнмут - Евертон
Хадерсфилд - Кардиф
Саутемптон - Лестер
Ливерпул - Брајтон 18.30

недеља

Вотфорд - Кристал Палас 14.30
Фулам - Барнли 17.00
Њукасл - Челси 17.00

понедељак

Манчестер јунајтед - Тотенхем 21.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити (+1) 7, Ливерпул 6, Челси 6, Вотфорд 6, Тотенхем 6, Борнмут 6, Евертон 4, Лестер 3, Манчестер јунајтед 3, Кристал Палас 3, Брајтон 3, Вулверхемптон (+1) 2, Њукасл 1, Саутемптон 1, Барнли 1, Кардиф 1, Арсенал 0, Фулам 0, Вест Хем 0, Хадерсфилд 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар