PL: Prečke, stativa, sudije i stop Sitiju!

Vulverhempton pružio junački otpor i uspeo da izvuče bod iz duela sa šampionom na svom stadionu.  Siti zaustavljen i uz sudijsku pomoć, Vukovi bi mogli da budu otkrovenje sezone.  Šampion samo do boda protiv novajlije.

Fudbal 25.08.2018 | 15:45
PL: Prečke, stativa, sudije i stop Sitiju!
Mančester siti je ispustio prve bodove u novoj sezoni Premijer lige!

Posle 2:0 protiv Arsenala i 6:1 protiv Hadersfilda, izabranici Pepa Gvardiole naišli su na čvrstu i tehnički više nego korektnu ekipu Vulverhempton Vonderersa, koja je uz pomoć sreće i jednog sudijskog previda izvukla vredan remi iz subotnjeg matinea - 1:1 (0:0)!

Siti će žaliti za svojim propuštenim prilikama, ali najviše zbog činjenice da u prvenstvu Engleske nema VAR tehnologije, jer da ima, vodeći pogodak Vilija Bolija u 57. minutu bi sigurno bio poništen.

Centrirao je tada Žoao Mutinjo, Doherti je ostvario kontakt sa loptom iz ofsajd pozicije, a francuski štoper u padu nehotice odigrao rukom i savladao Edersona - 1:0!

Nije "građanima" trebalo mnogo da dođu do izjednačenja, mada je menadžer Vulvsa Nuno Espirito Santo reklamirao simuliranje Rahima Sterlinga prilikom dosuđenog faula. Slobodan udarac izveo je Ilkaj Gundogan, a Ejmerik Laport sa peterca glavom "zakucao" loptu u mrežu.

Francuzu dovedenom iz Atletik Bilbaa za čak 57 miliona funti to je bio prvi pogodak u plavom dresu.

Iako nije briljirao, Siti je trebalo da dobije ovu utakmicu. Rui Patrisio je u prvom poluvremenu bravuroznom intervencijom skrenuo do prečke šut Sterlinga. Strelac het-trika u prošlom kolu, Serhio Aguero, pogodio je stativu u prvom delu meča, pa prečku iz "slobodnjaka" sa 25 metara u 94. minutu.

A, najbolju šansu propustio je petnaestak minuta pre kraja "rezervista" Gabrijel Žezus, koji je glavom iz neposredne blizine tukao u noge Ruija Patrisija.

Šampion je, uslovno rečeno, kiksnuo, ali to je Premijer liga, takmičenje u kome se tokom sezone osvoji vrlo malo "lakih" bodova.

Čak pet ekipa imaće šansu da do kraja kola prestigne "građane" i nastavi pobednički niz - Bornmut i Liverpul probaće u subotu popodne, Votford i Čelsi u nedelju, a Totenhem u ponedeljak...

Posle furioznog starta u prva dva kola, šampion je zaustavljen! Mančester Siti je na gostovanju novajliji Vulverhemptonu morao da se zadovolji samo bodom (1:1) što daje nadu da Građani ipak neće „ubiti“ sezonu kao prethodnu.

Iako je novajlija u ligi, Vulverhempton ne igra kao novi kolač. Danas je izgledao kao ozbiljan premijerligaš. Što i nije čudo s obzirom na veliki broj odličnih inostranih fudbalera u sastavu. Klijentela Žorža Mendeša se danas predstavila u lepom svetlu i najavila da bi Vukovi mogli da budu jedno od otkrića sezone. Samo bod u prva dva kola je bio premalo za ekipu ovakvog potencijala i kvaliteta.

Biće povika i na suđenje od gostiju iz Mančestera, ali ne može se reći da je Vulverhempton nezasluženo osvojio bod u sudaru sa šampionima.

Vulvsi su hrabro krenuli u meč i u prvom poluvremenu bili ravnopravan rival sa Građanima. Nisu se branili, napadali su, vršili pritisak na loptu i pokazali ono što mnogi timovi nisu prethodne sezone kada su unapred gubili utakmice protiv strašnog Sitija. Nije bilo golova u prvih 45 minuta, ali se igrao otvren i dopadljiv fudbal u kojem je najbolju šansu imao Sterling čiji šut je zaustavio Rui Patrisio.

Ono pravo je usledilo u drugom poluvremenu. Elder Kosta je propustio dobru šansu za domaće, ali tribine su se ubrzo posle toga ipak radovale. Žoao Mutinjo je iz skraćenog kornera  idelano centrirao, lopta je preletela Doertija, ali nije Bolija koji je u padu rukom ubacio u mrežu. Situacija je bila komplikovana za sudiju koji je priznao gol i nije video igranje rukom.

Ubrzo posle toga je još jednom opštetio Građane. Nije dosudio čist penal posle faula Nevesa nad Silvom, a ovoga puta je bio u znatno boljem položaju da vidi situaciju i Gvardiola će s pravom moči da mu zameri.

Ipak, Siti u 68. minutu stiže do zasluženog izjednačenja pošto je Laport zakucao loptu glavom u mrežu na centrašut Gundogana.

Napao je Siti svim silama do kraja, Gvardiola je sa klupe uveo Sanea i Mareza, ali Vulvsi su se bez većih problema odbranili. Čak su imali i poluprilike da pobede... Šansu utakmice za Siti je propustio Aguero u nadoknadi vremena kada je iz slobodnjaka pogodio prečku. 

PAROVI 3. KOLA:

Vulverhempton - Mančester siti 1:1 (0:0)
/Boli 57 - Laport 69/

Arsenal - Vest Hem 16.00
Bornmut - Everton
Hadersfild - Kardif
Sautempton - Lester
Liverpul - Brajton 18.30

nedelja

Votford - Kristal Palas 14.30
Fulam - Barnli 17.00
Njukasl - Čelsi 17.00

ponedeljak

Mančester junajted - Totenhem 21.00

TABELA: Mančester siti (+1) 7, Liverpul 6, Čelsi 6, Votford 6, Totenhem 6, Bornmut 6, Everton 4, Lester 3, Mančester junajted 3, Kristal Palas 3, Brajton 3, Vulverhempton (+1) 2, Njukasl 1, Sautempton 1, Barnli 1, Kardif 1, Arsenal 0, Fulam 0, Vest Hem 0, Hadersfild 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar