Љетња депресија није мит

Симптоми су промена расположења, несаница, губитак апетита и килограма, анксиозност.

Здравље 08.08.2018 | 12:56
Љетња депресија није мит
Иако нам расположење најчешће варира на јесен, када нам кише не дају мира, или у зиму, када су дани кратки, па нам недостаје сунце да нас огреје, све је више оних који пате од летње депресије. Истраживање научника из Лос Анђелеса је показало да је ово постала учестала појава. Њени симптоми су промена расположења, несаница, губитак апетита и килограма, анксиозност.

- Особе које пате од летњег поремећаја доживљавају читав спектар симптома униполарне депресије - безнађе, осећање безвредности и нихилизам - каже психијатар Јан Кук, директор Програма за истраживање и клиничко лечење депресије Калифорнијског универзитета у Лос Анђелесу. - Многи мисле да је ово шала, али је далеко од ње.

Људи који кроз то пролазе имају велике осцилације у расположењу. Срце им се често узлупа, мисли постају мрачне, напада их безразложна туга, имају потребу за самоћом.

- Беже у изолацију, јер не могу да поднесу да гледају друге како се смеју и забављају, а лети је на улици више људи, кафићи су пуни, музика се чује са свих страна, деца весело трчкарају... Они који пате од летње депресије ништа од тога не могу да поднесу - каже Кук.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хх

09.08.2018 10:54

Фројд рече ,, пре него што установите да ли патите од депресије, проверите да ли сте окрузени идиотима."

ОДГОВОРИТЕ