Блатер: Катарани су милијардама поткупили Французе и Платинија!

Бивши председник Фифе у аутобиографији изнео на светлост дана детаље скандала око доделе Светског првенства 2022. који откривају и како је ПСЖ завршио у рукама људи из ове заливске државе.

Фудбал 07.08.2018 | 22:30
Блатер: Катарани су милијардама поткупили Французе и Платинија!
Некадашњи први човек светског фудбала, а сада само швајцарски пензионер, Јожеф Сеп Блатер ипак не мирује, већ наставља да таласа где год се појави и када год се обрати медијима.

До сада, ипак ништа озбиљније није износио у јавност која је углавном добро упозната са ониме што се дешавало за његовог вакта у Фифи. Као да је чекао да изађе његова аутобиографија па да укаже шта га је то срушило са врха. А према ономе што тврди, главни кривци су Французи, пре свих Мишел Платини који је омогућио Катару да добије организацију Светског првенства што му је на крају и дошло главе.

У књизи коју је назвао "Моја истина" осрамоћени швајцарски спортски радник пише да је приликом избора за организатора СП 2022. политички притисак био огроман и да је пре свих долази са француске стране.

"Извештај комисије која је обишла Катар није ни читан на Извршном одбору ФИФА, јер су сви знали да је негативан! Да је прочитан и усвојен, тамо се никада не би одржавао Светски куп", тврди Блатер, "Катар је у то време сручио милијарде евра на уговоре за куповину француских авиона, а ушао је и у Пари Сен Жермен".

Да ли је Блатер знао шта се ради или не, остаће тајна, али је јасно да он и Мишел Платини, тада први човек УЕФА-а и члан Извршног одбора Фифе више нису у добрим односима.

"Сви чланови ИО одлучили су унапред, тако да их никакви извештаји нису интересовали. Био је то судар стварности и политичког притиска, пре свега од стране Мишела Платинија", открио је Блатер који је 2015. поднео оставку пошто је оптужен да је илегално трансферисао два милиона швајцарских франака на Платинијев рачун.

Практично све је изгледа било "прљаво" око кандидатиуре Катара, који не само да је изгледа користио милионе и милијарде долара да купи и поткупи све што треба, него постоје и озбиљне оптужбе да им је у овом процесу помагала приватна компанија у којој су запослени бивши слижбеници ЦИА.

Било како било, и ако се открије још неподопштина, Светско првенство ће бити одржано у Катару 2022, али у новембру и децембру због великих врућина које тамо владају лети.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар