Blater: Katarani su milijardama potkupili Francuze i Platinija!

Bivši predsednik Fife u autobiografiji izneo na svetlost dana detalje skandala oko dodele Svetskog prvenstva 2022. koji otkrivaju i kako je PSŽ završio u rukama ljudi iz ove zalivske države.

Fudbal 07.08.2018 | 22:30
Blater: Katarani su milijardama potkupili Francuze i Platinija!
Nekadašnji prvi čovek svetskog fudbala, a sada samo švajcarski penzioner, Jožef Sep Blater ipak ne miruje, već nastavlja da talasa gde god se pojavi i kada god se obrati medijima.

Do sada, ipak ništa ozbiljnije nije iznosio u javnost koja je uglavnom dobro upoznata sa onime što se dešavalo za njegovog vakta u Fifi. Kao da je čekao da izađe njegova autobiografija pa da ukaže šta ga je to srušilo sa vrha. A prema onome što tvrdi, glavni krivci su Francuzi, pre svih Mišel Platini koji je omogućio Kataru da dobije organizaciju Svetskog prvenstva što mu je na kraju i došlo glave.

U knjizi koju je nazvao "Moja istina" osramoćeni švajcarski sportski radnik piše da je prilikom izbora za organizatora SP 2022. politički pritisak bio ogroman i da je pre svih dolazi sa francuske strane.

"Izveštaj komisije koja je obišla Katar nije ni čitan na Izvršnom odboru FIFA, jer su svi znali da je negativan! Da je pročitan i usvojen, tamo se nikada ne bi održavao Svetski kup", tvrdi Blater, "Katar je u to vreme sručio milijarde evra na ugovore za kupovinu francuskih aviona, a ušao je i u Pari Sen Žermen".

Da li je Blater znao šta se radi ili ne, ostaće tajna, ali je jasno da on i Mišel Platini, tada prvi čovek UEFA-a i član Izvršnog odbora Fife više nisu u dobrim odnosima.

"Svi članovi IO odlučili su unapred, tako da ih nikakvi izveštaji nisu interesovali. Bio je to sudar stvarnosti i političkog pritiska, pre svega od strane Mišela Platinija", otkrio je Blater koji je 2015. podneo ostavku pošto je optužen da je ilegalno transferisao dva miliona švajcarskih franaka na Platinijev račun.

Praktično sve je izgleda bilo "prljavo" oko kandidatiure Katara, koji ne samo da je izgleda koristio milione i milijarde dolara da kupi i potkupi sve što treba, nego postoje i ozbiljne optužbe da im je u ovom procesu pomagala privatna kompanija u kojoj su zaposleni bivši sližbenici CIA.

Bilo kako bilo, i ako se otkrije još nepodopština, Svetsko prvenstvo će biti održano u Kataru 2022, ali u novembru i decembru zbog velikih vrućina koje tamo vladaju leti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar