Боаћи се враћа у Звезду?!

Фудбалер из Гане могао би после кратког боравка у Кини поново да задужи црвено-бели дрес.  Звезда покушава да врати Боаћија! Црвена звезда покушава да врати свог најбољег стрелца из прве половине прошле сезоне, незванично сазнаје Б92.

Фудбал 12.07.2018 | 17:45
Боаћи се враћа у Звезду?!
Ричмонд Боаћи напустио је Црвену звезду крајем фебруара, али би могао ускоро да се врати у Београд.

Центарфор из Гане, који је у претходном периоду наступао у Кини за Ђангсу Сунинг, опет се помиње као потенцијално појачање црвено-белих овог лета.

Наиме, у кинески тим стигао је Дуван Запата из Сампдорије, па челници Ђангсуа размишљају да га на позајмицу проследе Звезди.

"Спортски журнал" преноси да руководство првака Србије размишља о повратку фудбалера из Гане, а коначан одговор требало би да буде донесен у наредних 24 сата, непосредно пре завршетка прелазног рока у Кини.

Главна дилема је око финансијских услова, будући да челници Звезде морају да размисле да ли би то било исплативо за њих.

Уколико би одлучили да врате Боаћија, црвено-бели морали би да деле са Кинезима плату за центарфора, што је на годишњем нивоу око милион евра.

Боаћи је Звезду напустио пре три и по месеца након што је на 48 утакмица постигао 39 голова, за 5,5 милиона евра, а играч је договорио трогодишњи уговор и плату од 2,36 милиона евра.



Црвено-бели већ две недеље преговарају са кинеским Ђангсу Сунингом у вези са позајмицом нападача из Гане и оптимисти су по том питању.

Адут српског шампиона је колумбијски нападач Дуван Сапата, кога Ђангсу покушава да доведе из Сампдорије.

Уколико Кинези буду успешнији од конкуренције, међу којој је Аталанта, и доведу Колумбијца за 26 милиона евра, онда је реално очекивати да пусте Боаћија у Звезду, бар за први део предстојеће сезоне, што и очекују у Звезди.

Звезда је прошлог јануара продала Боаћија Ђангсуу за 5,5 милиона евра. Он је одиграо само осам утакмица и постигао два гола уз једну асистенцију.

Црвено-бели су пре два дана продали свог најбољег стрелца из прошле сезоне Александра Пешића клубу из Саудијске Арабије за 4,2 милиона евра.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар