Boaći se vraća u Zvezdu?!

Fudbaler iz Gane mogao bi posle kratkog boravka u Kini ponovo da zaduži crveno-beli dres.  Zvezda pokušava da vrati Boaćija! Crvena zvezda pokušava da vrati svog najboljeg strelca iz prve polovine prošle sezone, nezvanično saznaje B92.

Fudbal 12.07.2018 | 17:45
Boaći se vraća u Zvezdu?!
Ričmond Boaći napustio je Crvenu zvezdu krajem februara, ali bi mogao uskoro da se vrati u Beograd.

Centarfor iz Gane, koji je u prethodnom periodu nastupao u Kini za Đangsu Suning, opet se pominje kao potencijalno pojačanje crveno-belih ovog leta.

Naime, u kineski tim stigao je Duvan Zapata iz Sampdorije, pa čelnici Đangsua razmišljaju da ga na pozajmicu proslede Zvezdi.

"Sportski žurnal" prenosi da rukovodstvo prvaka Srbije razmišlja o povratku fudbalera iz Gane, a konačan odgovor trebalo bi da bude donesen u narednih 24 sata, neposredno pre završetka prelaznog roka u Kini.

Glavna dilema je oko finansijskih uslova, budući da čelnici Zvezde moraju da razmisle da li bi to bilo isplativo za njih.

Ukoliko bi odlučili da vrate Boaćija, crveno-beli morali bi da dele sa Kinezima platu za centarfora, što je na godišnjem nivou oko milion evra.

Boaći je Zvezdu napustio pre tri i po meseca nakon što je na 48 utakmica postigao 39 golova, za 5,5 miliona evra, a igrač je dogovorio trogodišnji ugovor i platu od 2,36 miliona evra.



Crveno-beli već dve nedelje pregovaraju sa kineskim Đangsu Suningom u vezi sa pozajmicom napadača iz Gane i optimisti su po tom pitanju.

Adut srpskog šampiona je kolumbijski napadač Duvan Sapata, koga Đangsu pokušava da dovede iz Sampdorije.

Ukoliko Kinezi budu uspešniji od konkurencije, među kojoj je Atalanta, i dovedu Kolumbijca za 26 miliona evra, onda je realno očekivati da puste Boaćija u Zvezdu, bar za prvi deo predstojeće sezone, što i očekuju u Zvezdi.

Zvezda je prošlog januara prodala Boaćija Đangsuu za 5,5 miliona evra. On je odigrao samo osam utakmica i postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Crveno-beli su pre dva dana prodali svog najboljeg strelca iz prošle sezone Aleksandra Pešića klubu iz Saudijske Arabije za 4,2 miliona evra.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar