Саутгејт: Швеђани су ми загорчали живот!

Енглеска се тек трећи пут у својој историји нашла у полуфиналу Светског првенства и то је за селектора Гарета Саутгејта "изванредан осећај".

Фудбал 08.07.2018 | 08:15
Саутгејт: Швеђани су ми загорчали живот!
Енглеска је победила Шведску са 2:0 и пласирала се у полуфинале у коме је очекују Хрватска или Русија.

"Русија у Москви би била одлична утакмица", рекао је Саутгејт после четвртфинала за ББЦ. Енглеска је пре Шведске победила Колумбију у пенал серији, а енглески селектор каже да је после онакве утакмице, гола примљеног у надокнади, продужетака и пенала, требало смоћи снаге и вратити се.

"Знали смо да ће бити другачија утакмица у односу на пре неко вече. Доћи после одиграних продужетака, пенала, енергија и емоција и да морамо да се уздигнемо за потпуно нови тест... они вам не дају да играте, трпели смо физички притисак, али заједнишво и отпорност тима су били кључни", објашњава Саутгејт и описује тим Шведске као противника који му је "отежао живот".

"Били су врло добро организована екипа, отежали су ми живот. Током година смо их потцењивали, а данас истог духа приступили утакмици само смо ми били мало квалитетнији", додаје он.

Саутгејт је похвалио свог голмана Џордана Пикфорда који је одбранио три одличне шансе Швеђанима, као и Деле Алија који је дао други гол за Енглеску у 59. минуту. За наредног противника ће се спремати када види ко је, а до тада ће пратити и Русију и Хрватску.

"Уживаћемо вечерас, надам се да ће сви у Енглеској уживати, јер се не дешава баш често да смо овде", истакао је селектор Енглеске.

Његов тим је до сада дао 11 голова на шампионату, што је исто колико су дали и њихови претходници који су 1966. постали прваци света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар