Sautgejt: Šveđani su mi zagorčali život!

Engleska se tek treći put u svojoj istoriji našla u polufinalu Svetskog prvenstva i to je za selektora Gareta Sautgejta "izvanredan osećaj".

Fudbal 08.07.2018 | 08:15
Sautgejt: Šveđani su mi zagorčali život!
Engleska je pobedila Švedsku sa 2:0 i plasirala se u polufinale u kome je očekuju Hrvatska ili Rusija.

"Rusija u Moskvi bi bila odlična utakmica", rekao je Sautgejt posle četvrtfinala za BBC. Engleska je pre Švedske pobedila Kolumbiju u penal seriji, a engleski selektor kaže da je posle onakve utakmice, gola primljenog u nadoknadi, produžetaka i penala, trebalo smoći snage i vratiti se.

"Znali smo da će biti drugačija utakmica u odnosu na pre neko veče. Doći posle odigranih produžetaka, penala, energija i emocija i da moramo da se uzdignemo za potpuno novi test... oni vam ne daju da igrate, trpeli smo fizički pritisak, ali zajednišvo i otpornost tima su bili ključni", objašnjava Sautgejt i opisuje tim Švedske kao protivnika koji mu je "otežao život".

"Bili su vrlo dobro organizovana ekipa, otežali su mi život. Tokom godina smo ih potcenjivali, a danas istog duha pristupili utakmici samo smo mi bili malo kvalitetniji", dodaje on.

Sautgejt je pohvalio svog golmana Džordana Pikforda koji je odbranio tri odlične šanse Šveđanima, kao i Dele Alija koji je dao drugi gol za Englesku u 59. minutu. Za narednog protivnika će se spremati kada vidi ko je, a do tada će pratiti i Rusiju i Hrvatsku.

"Uživaćemo večeras, nadam se da će svi u Engleskoj uživati, jer se ne dešava baš često da smo ovde", istakao je selektor Engleske.

Njegov tim je do sada dao 11 golova na šampionatu, što je isto koliko su dali i njihovi prethodnici koji su 1966. postali prvaci sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar