Право на вето оставља Борац у Премијер лиги?!

Нису изгубљене све наде за Фудбалски клуб Борац!

Фудбал 03.06.2018 | 21:30
Право на вето оставља Борац у Премијер лиги?!
Борац би и наредне сезоне, ипак, могао да се такмичи у Премијер лиги БиХ, без обзира на “коначну одлуку” Другостепене (Апелационе) комисије Фудбалског савеза БиХ која није издала такмичарску лиценцу Бањалучанима за сезону 2018/19, пише Спортски журнал.

Наиме, за 19. јуни заказана је сједница Извршног одбора “кровног” Савеза који је изнад свих комисија, а уколико Фудбалски клуб Борац на “фудбалску владу” пошаље захтјев за заштиту законитости реални су изгледи да се одлука другостепеног органа преиначи, наравно да Борац успије да правно докаже све отежавајуће околности које су настале у процесу лиценцирања.

Према изворима из Фудбалског савеза БиХ јасно је да за Борац постоје минималне шансе да се све окрене, што је на конференцији за новинаре прије два дана потврдио и потпредсједник клуба Вицо Зељковић.

У цијелој овој причи требало би да се питају и петорица чланова Извршног одбора ФС БиХ из Републике Српске: Миле Ковачевић (Градишка), Драган Кулина (Источно Сарајево), Ранко Вучковић (Приједор), Златко Спасојевић (Добој) и Милорад Софренић (Бијељина) који имају “заштитни механизам” да ставе вето на одлуку Другостепене комисије за лиценцирање, као што је то било недавно при избору селектора, када је ФСРС блокирао избор Мехе Кодре за насљедника Мехмеда Баждаревића на клупи “Змајева”, пише Спортски журнал.

Такође, Борцу иде у прилог и чињеница што је на посљедњој сједници “фудбалске владе” БиХ у Зеници у прошли понедељак извјештај Такмичарске комисије враћен на дораду што значи да коначне табеле и верификација првенства нису обављени нити су прослијеђени у УЕФА. То аутоматски оставља могућност да се комисијске одлуке преиначе и да се поштује такмичарски учинак по којем Борац остаје премијерлигаш.

Велики одговор на ово питање требало би да пружи и предстојећа сједница Скупштине Борца заказана за 11. јун која би требало да нађе решење за жалбу Извршном одбору ФС БиХ.

Уколико исход буде позитиван за Борац, то значи да би зенички Челик наредне сезоне ипак могао заиграти у Првој лиги ФБиХ.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар