Pravo na veto ostavlja Borac u Premijer ligi?!

Nisu izgubljene sve nade za Fudbalski klub Borac!

Fudbal 03.06.2018 | 21:30
Pravo na veto ostavlja Borac u Premijer ligi?!
Borac bi i naredne sezone, ipak, mogao da se takmiči u Premijer ligi BiH, bez obzira na “konačnu odluku” Drugostepene (Apelacione) komisije Fudbalskog saveza BiH koja nije izdala takmičarsku licencu Banjalučanima za sezonu 2018/19, piše Sportski žurnal.

Naime, za 19. juni zakazana je sjednica Izvršnog odbora “krovnog” Saveza koji je iznad svih komisija, a ukoliko Fudbalski klub Borac na “fudbalsku vladu” pošalje zahtjev za zaštitu zakonitosti realni su izgledi da se odluka drugostepenog organa preinači, naravno da Borac uspije da pravno dokaže sve otežavajuće okolnosti koje su nastale u procesu licenciranja.

Prema izvorima iz Fudbalskog saveza BiH jasno je da za Borac postoje minimalne šanse da se sve okrene, što je na konferenciji za novinare prije dva dana potvrdio i potpredsjednik kluba Vico Zeljković.

U cijeloj ovoj priči trebalo bi da se pitaju i petorica članova Izvršnog odbora FS BiH iz Republike Srpske: Mile Kovačević (Gradiška), Dragan Kulina (Istočno Sarajevo), Ranko Vučković (Prijedor), Zlatko Spasojević (Doboj) i Milorad Sofrenić (Bijeljina) koji imaju “zaštitni mehanizam” da stave veto na odluku Drugostepene komisije za licenciranje, kao što je to bilo nedavno pri izboru selektora, kada je FSRS blokirao izbor Mehe Kodre za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi “Zmajeva”, piše Sportski žurnal.

Takođe, Borcu ide u prilog i činjenica što je na posljednjoj sjednici “fudbalske vlade” BiH u Zenici u prošli ponedeljak izvještaj Takmičarske komisije vraćen na doradu što znači da konačne tabele i verifikacija prvenstva nisu obavljeni niti su proslijeđeni u UEFA. To automatski ostavlja mogućnost da se komisijske odluke preinače i da se poštuje takmičarski učinak po kojem Borac ostaje premijerligaš.

Veliki odgovor na ovo pitanje trebalo bi da pruži i predstojeća sjednica Skupštine Borca zakazana za 11. jun koja bi trebalo da nađe rešenje za žalbu Izvršnom odboru FS BiH.

Ukoliko ishod bude pozitivan za Borac, to znači da bi zenički Čelik naredne sezone ipak mogao zaigrati u Prvoj ligi FBiH.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar