Покетинов ултиматум Тотенхему!

Већа плата, већа овлашћења и 100. 000. 000 за Марсијала, Заху, Сесењона…! Крило се тражи!

Фудбал 19.05.2018 | 20:00
Покетинов ултиматум Тотенхему!
Пеп Гвардиола и Жозе Мурињо на око 17.000.000 евра, Јирген Клоп на скромних 8.000.000, Антонио Контеи Арсен Венгер негде између, на око 10.230.000. А Маурисио Покетино, иако већ две узастопне сезоне доводи Тотенхем до топ три на табели Премијер лиге, на свега 6.250.000. Плус интересовање Челсија, јасно је да ће Певци морати да подигну примања 46-годишњем Аргентинцу.

Не баш на ниво Гвардиоле или Муриња, али на ниво Контеа и Венгера свакако. Међутим, то ће бити само део преговора. Јер Покетино жели гаранције да ће имати и екипу кадру да нападне сам врх. Што значи да жели и већа овлашћења приликом одлучивања о трансферима. И пре свега масиван буџет од 100.000.000 фунти за довођење појачања.

Три су већ иденфикована: Антони Марсијал из Манчестер јунајтеда, Вилфред Заха из Кристал Паласа, те Фуламов суперталентовани тинејџер Рајан Сесењон. Што ће рећи да се тражи брзоного крило. И сигурно још понешто.

Умели су Певци да пронађу бисе и по багателној цени - погледајте само Делеа Алија, КИјерана Трипијеа, Ерика Дајера, Тобија Алдервајрелда и Сонг Хјонгмина. Али су умели и жестоко да промаше, као на пример са Фернандом Љорентеом, Жоржом Н’Кудуом, Винсентом Јансеом и Мусом Сисоком.

Председник Данијел Леви треба да одговори. Иако Покетинов садашњи уговор истиче тек 2021. Али ником не треба незадовољни шеф струке.

А није нит у крај. Јер треба појачати и уговоре Харија Кејна и Далија Алија. Мораће дакле и да се продаје. Алдервајрелд, Дани Роуз, Муса Дембеле, Љоренте и Сисоко… Сви на трансфер листи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар