Poketinov ultimatum Totenhemu!

Veća plata, veća ovlašćenja i 100. 000. 000 za Marsijala, Zahu, Sesenjona…! Krilo se traži!

Fudbal 19.05.2018 | 20:00
Poketinov ultimatum Totenhemu!
Pep Gvardiola i Žoze Murinjo na oko 17.000.000 evra, Jirgen Klop na skromnih 8.000.000, Antonio Kontei Arsen Venger negde između, na oko 10.230.000. A Maurisio Poketino, iako već dve uzastopne sezone dovodi Totenhem do top tri na tabeli Premijer lige, na svega 6.250.000. Plus interesovanje Čelsija, jasno je da će Pevci morati da podignu primanja 46-godišnjem Argentincu.

Ne baš na nivo Gvardiole ili Murinja, ali na nivo Kontea i Vengera svakako. Međutim, to će biti samo deo pregovora. Jer Poketino želi garancije da će imati i ekipu kadru da napadne sam vrh. Što znači da želi i veća ovlašćenja prilikom odlučivanja o transferima. I pre svega masivan budžet od 100.000.000 funti za dovođenje pojačanja.

Tri su već idenfikovana: Antoni Marsijal iz Mančester junajteda, Vilfred Zaha iz Kristal Palasa, te Fulamov supertalentovani tinejdžer Rajan Sesenjon. Što će reći da se traži brzonogo krilo. I sigurno još ponešto.

Umeli su Pevci da pronađu bise i po bagatelnoj ceni - pogledajte samo Delea Alija, KIjerana Tripijea, Erika Dajera, Tobija Aldervajrelda i Song Hjongmina. Ali su umeli i žestoko da promaše, kao na primer sa Fernandom Ljorenteom, Žoržom N’Kuduom, Vinsentom Janseom i Musom Sisokom.

Predsednik Danijel Levi treba da odgovori. Iako Poketinov sadašnji ugovor ističe tek 2021. Ali nikom ne treba nezadovoljni šef struke.

A nije nit u kraj. Jer treba pojačati i ugovore Harija Kejna i Dalija Alija. Moraće dakle i da se prodaje. Aldervajreld, Dani Rouz, Musa Dembele, Ljorente i Sisoko… Svi na transfer listi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar