ТУР: Чека нас фудбалски пакао у Турској!

Лукачу црвени, Галати победа која можда значи и титулу! Лидер успешан и на гостовању против Акхисара - 1:2 (0:2).  Фенер окренуо са играчем више и остао у борби за титулу! Три екипе изједначене на врху, ко ће бити шампион, а ко ће у Лигу Европе? 

Фудбал 06.05.2018 | 20:05
ТУР: Чека нас фудбалски пакао у Турској!
Каква лудница у турској Суперлиги! Фенербахче је на свом терену после праве драме савладао Бурсу са 2:1 и изједначио се са Галатасарајем (привремено) и Башакшехиром на врху табеле. С тим да су истанбулски Лавови имали утакмицу мање у том тренутку. До краја турске Суперлиге остала су још два кола и јасно је да нас чека прави “фудбалски пакао”.

Бурса је данашњу утакмицу завршила са десеторицом играча, а притом је искључен и један са клупе за резервне играче. Гледајући  шансе на овом дуелу, Фенер је требало цео посао да заврши знатно брже и лакше.

Ипак, још једном се показало да у Турској, поготово у завршници сезоне не може без драме и фрке. Стрелац победоносног гола за Фенербахче био је бразилски нападач Фернандао у 90. минуту, након што је одбрани Бурсе попустила концентрација, а овај сам са 10-ак метара закуцао лопту у мрежу.

Гости су повели у 69. минуту после сјајног контранапада и спектакуларног поготка Фуркана Сојалпа. Он је лобом са 20 метара послао лопту у горњи десни угао гола Фенербахчеа.

То је био право шок за домаће фудбалере. Ипак, брзо су изједначили, после само два минута. У ствари, то је био аутогол њиховог бившег нападача Мусе Соа који је неспретно главом захватио лопту у свом казненом простору.

Као што се и очекивало, Фенер је после тога кренуо свим силама напред, а Бурса се бранила како је знала и умела. И такав приступ довео је у 84. минуту до првог црвеног картона за госте. Остали су без Титија који је направио неопрезан клизећи старт. А само минут  касније, због приговора судијама, искључен је Кубилај Канацикус са клупе за резерве.

Лукачу црвени, Галати победа која можда значи и титулу! Лидер успешан и на гостовању против Акхисара - 1:2 (0:2).

Могу ривали да преокрећу резултате и побеђују колико хоће, докле год је Галатасарај у шампионском моду, титула ће бити у његовим рукама. Екипа Фатиха Терима оправдала је епитет фаворита и победом на гостовању Акхисару од 2:1 одржала три бода предности два кола пре краја шампионата Турске.

За нову победу побринуо се Гари Родргиез, хитроноги крилни нападач родом са Зелентортских острва, који је за три минута у првом полувремену донео Галати недостижну предност на овом гостовању. Прво је у 15. минуту сјајно испратио акцију и на пас Фегулија донео предност гостима, док је у 18. мајсторски све сам подрадио, као аутобус "Ниш експреса" пројурио кроз одбрану Акхисара са левог крила и повисио на 2:0.   

Могао је Акхисар да се врати брзо у меч, али је један од најбољих фудбалера домаћина Ајдогдупромашио пенал у 33. минуту. Ипак, мало након што је почело друго полувреме дефанзивац Галате Сердар Азиз неспретно је захватио лопту приликом напада домаћина и спровео је у мрежу за 1:2.

Тај погодак улио је наду играчима Акхисара да поприлично закомпликују меч, што се и догодило у самој завршници. Галатасарај је у надокнади добио пенал, а централна фигура био је Милан Лукач. Не, није некадашњи голман Партизана и ОФК Београда бранио данас, био је резерва на клупи, али је због константних протеста добио два жута картона од стране главног судије после којих је искључен.

На крају, после свега Гомис је шутнуо и тај пенал и послао лопту преко гола, али је Галата после деветоминутне надокнаде ипак уписала нову победу. Можда и вредну шампионске титуле која се чека пуне три сезоне у жуто-црвеном делу Истанбула.

ТУРСКА 1 - 32. КОЛО

Петак

Башакшехир - Сивас 1:1 (1:0)
/Бајић 14 - Робињо 92/

Субота

Кардемир - Коња 0:1 (0:1)
/Ето 37 пен/

Трабзон - Касимпаша 2:5 (1:3)
/Новак 17, 48 - Диање 11, 74, Трезеге 22, 59, Менса 45+1/

Алања - Османли 1:1 (1:0)
/Акбаба 33 - Гулселам 48/

Недеља
Генчлербирлиги -Анталија 0:1 (0:0)
/Дукара 78/

Фенербахче - Бурса 2:1 (0:0)
/Соу 71, Фернандао 90 - Сојалп 69/

Акхисар - Галатасарај 1:2 (0:2)
/Азиз 51. аутогол - Родригез 15, 18/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар