TUR: Čeka nas fudbalski pakao u Turskoj!

Lukaču crveni, Galati pobeda koja možda znači i titulu! Lider uspešan i na gostovanju protiv Akhisara - 1:2 (0:2).  Fener okrenuo sa igračem više i ostao u borbi za titulu! Tri ekipe izjednačene na vrhu, ko će biti šampion, a ko će u Ligu Evrope? 

Fudbal 06.05.2018 | 20:05
TUR: Čeka nas fudbalski pakao u Turskoj!
Kakva ludnica u turskoj Superligi! Fenerbahče je na svom terenu posle prave drame savladao Bursu sa 2:1 i izjednačio se sa Galatasarajem (privremeno) i Bašakšehirom na vrhu tabele. S tim da su istanbulski Lavovi imali utakmicu manje u tom trenutku. Do kraja turske Superlige ostala su još dva kola i jasno je da nas čeka pravi “fudbalski pakao”.

Bursa je današnju utakmicu završila sa desetoricom igrača, a pritom je isključen i jedan sa klupe za rezervne igrače. Gledajući  šanse na ovom duelu, Fener je trebalo ceo posao da završi znatno brže i lakše.

Ipak, još jednom se pokazalo da u Turskoj, pogotovo u završnici sezone ne može bez drame i frke. Strelac pobedonosnog gola za Fenerbahče bio je brazilski napadač Fernandao u 90. minutu, nakon što je odbrani Burse popustila koncentracija, a ovaj sam sa 10-ak metara zakucao loptu u mrežu.

Gosti su poveli u 69. minutu posle sjajnog kontranapada i spektakularnog pogotka Furkana Sojalpa. On je lobom sa 20 metara poslao loptu u gornji desni ugao gola Fenerbahčea.

To je bio pravo šok za domaće fudbalere. Ipak, brzo su izjednačili, posle samo dva minuta. U stvari, to je bio autogol njihovog bivšeg napadača Muse Soa koji je nespretno glavom zahvatio loptu u svom kaznenom prostoru.

Kao što se i očekivalo, Fener je posle toga krenuo svim silama napred, a Bursa se branila kako je znala i umela. I takav pristup doveo je u 84. minutu do prvog crvenog kartona za goste. Ostali su bez Titija koji je napravio neoprezan klizeći start. A samo minut  kasnije, zbog prigovora sudijama, isključen je Kubilaj Kanacikus sa klupe za rezerve.

Lukaču crveni, Galati pobeda koja možda znači i titulu! Lider uspešan i na gostovanju protiv Akhisara - 1:2 (0:2).

Mogu rivali da preokreću rezultate i pobeđuju koliko hoće, dokle god je Galatasaraj u šampionskom modu, titula će biti u njegovim rukama. Ekipa Fatiha Terima opravdala je epitet favorita i pobedom na gostovanju Akhisaru od 2:1 održala tri boda prednosti dva kola pre kraja šampionata Turske.

Za novu pobedu pobrinuo se Gari Rodrgiez, hitronogi krilni napadač rodom sa Zelentortskih ostrva, koji je za tri minuta u prvom poluvremenu doneo Galati nedostižnu prednost na ovom gostovanju. Prvo je u 15. minutu sjajno ispratio akciju i na pas Fegulija doneo prednost gostima, dok je u 18. majstorski sve sam podradio, kao autobus "Niš ekspresa" projurio kroz odbranu Akhisara sa levog krila i povisio na 2:0.   

Mogao je Akhisar da se vrati brzo u meč, ali je jedan od najboljih fudbalera domaćina Ajdogdupromašio penal u 33. minutu. Ipak, malo nakon što je počelo drugo poluvreme defanzivac Galate Serdar Aziz nespretno je zahvatio loptu prilikom napada domaćina i sproveo je u mrežu za 1:2.

Taj pogodak ulio je nadu igračima Akhisara da poprilično zakomplikuju meč, što se i dogodilo u samoj završnici. Galatasaraj je u nadoknadi dobio penal, a centralna figura bio je Milan Lukač. Ne, nije nekadašnji golman Partizana i OFK Beograda branio danas, bio je rezerva na klupi, ali je zbog konstantnih protesta dobio dva žuta kartona od strane glavnog sudije posle kojih je isključen.

Na kraju, posle svega Gomis je šutnuo i taj penal i poslao loptu preko gola, ali je Galata posle devetominutne nadoknade ipak upisala novu pobedu. Možda i vrednu šampionske titule koja se čeka pune tri sezone u žuto-crvenom delu Istanbula.

TURSKA 1 - 32. KOLO

Petak

Bašakšehir - Sivas 1:1 (1:0)
/Bajić 14 - Robinjo 92/

Subota

Kardemir - Konja 0:1 (0:1)
/Eto 37 pen/

Trabzon - Kasimpaša 2:5 (1:3)
/Novak 17, 48 - Dianje 11, 74, Trezege 22, 59, Mensa 45+1/

Alanja - Osmanli 1:1 (1:0)
/Akbaba 33 - Gulselam 48/

Nedelja
Genčlerbirligi -Antalija 0:1 (0:0)
/Dukara 78/

Fenerbahče - Bursa 2:1 (0:0)
/Sou 71, Fernandao 90 - Sojalp 69/

Akhisar - Galatasaraj 1:2 (0:2)
/Aziz 51. autogol - Rodrigez 15, 18/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar