ФРА: Реми ПСЖ-а са Генганом, кикс Марсеја!

Фудбалери Пари Сен Жермена одиграли су нерешено са Генганом 2:2, у 35. колу Лиге 1.  Успавани Марсељ се саплео у Анжеу! Гости повели већ у другом минуту, али нису издржали до краја.  Генган је заслужио више: Пенал ван казненог и сурови Кавани спречили бруку Парижана! Реми на Парку принчева, гости били бољи противник већи део утакмице - 2:2.

Фудбал 30.04.2018 | 07:45
ФРА: Реми ПСЖ-а са Генганом, кикс Марсеја!
Парижани су одавно обезбедили титулу и на овом мечу нису играли са много заинтересованости.

Голове за домаћи састав постигао је Единсон Кавани (75, 83), док су за госте били стрелци Блас (45) и Бријан (68).

ПСЖ убедљиво чува прво место са 19 бодова више од Лиона, док је Генган сигуран на средини са 46 бодова из 35 кола. 

У наредном колу екипа Унаија Емерија гостује Амијену, односно Генган Дижону. 

Генган је заслужио више: Пенал ван казненог и сурови Кавани спречили бруку Парижана! Реми на Парку принчева, гости били бољи противник већи део утакмице - 2:2.

Бод на Парку принчева представља велику ствар, али се играчи Генгана сасвим сигурно не осећају као неко ко је вечерас удардио велики посао у Паризу, без обзира што су постали први тим у овој сезони који је успео да остане непоражен на овом стадиону.- Гости су заслужили више, јер су водили са 2:0, али је онда шампион са два гола Едисона Каванија изборио бод. Ипак, мора се напоменути да је први гол Уругвајца постигнут из непосојећег пенала, с обзиром да је прекршај Бријана над Ле Селсом био готово метар изван казненог простора - 2:2 (0:1).

Али начин на који су се одлични гости супротставили моћном саставу Унаја Емерија заистаје био импозантан. Бољу игру у првом полувремену Генган је крунисао фантастичним голом Лудовика Бласа, а када је у 68. минуту Жими Бријан дуплирао вођство гостију било је готово извесно да ће ПСЖ први пут ове сезоне у првенству остати кратких рукава.

Али, када је Кавани погодио са беле тачке, било је јасно да ће домаћин најмање још једном погодити мрежу ривала. Уругвајац је у 82. минуту крунисао сјајну акцију свог тима и асистенцију Менијеа, па је финиш утакмице прошао у великим нападима домаћина.

Ипак, играчи Генгана су успели да се одбране и однесу макар бод са најтежег гостовања у француском шампионату, где су пружили далеко више од свих осталих ове сезоне.

Екипа Марсеја одиграла је само 1:1 на гостовању против Анжеа и следи им велика борба за место у Лиги шампиона (ако га не обезбеде преко Лиге Европе). 

Марсеј је повео преко Флоријана Тована, али је домаћи састав у 79. минуту дошао до важног бода. 

Гости су четврти на табели са 70 бодова, док су домаћи играчи 14. са 38.

Анже је зауставио Олимпик из Марсеја. Меч 35. кола француске Лиге један завршен је без победника (1:1), па су гости пропустили одличну прилику да се изједначе са другопласираним Монаком.

То је био први реми Марсеја после четири везане победе ако се рачуна и Лига Европе. Занимљиво, оба овосезонска дуела Анжеа и Марсеја завршена су 1:1.

Сјајно је екипа Рудија Гарсије почела утакмицу и већ у трећем минуту пенал је искористио Флоријан Тован. Деловало је у том тренутку да би Анже могао да доживи катастрофу.

Ипак, како је време пролазило, тако се Анже полако консолидовао и кренуо да прети Марсеју.

И заслужено је домаћин дошао до изједначења у 79. минуту. Флавијан Таи био је асистента, а погодак је постигао Исмаел Траоре.

ФРАНЦУСКА 1 - 35. коло

Петак
Монпеље - Сент Етјен 0:1 (0:1)
/Хамума 10/

Субота
Лион - Нант 2:0 (1:0)
/Депај 39, Траоре 68/

Бордо - Дижон 3:1 (1:0)
/Санкар 25, Камано 72, Росије 80. аутогол - Слити 64. пенал/

Лил - Мец 3:1 (2:0)
/Луис Араухо 13, Пепе 45+2, Бисума 77 - Ру 49/

Монако - Амијен 0:0

Стразбур - Ница 1:1 (1:0)
/Сади 21 - Балотели 59. пенал/

Троа - Каен 3:1 (2:1)
/Веркутр 7. аутогол, Ниве 27, Сук 84 - Сантини 4/

Недеља
Рен - Тулуз 2:1 (1:1)
/Леа 39, Бурижо 47 - Гнањон 17/

Анже - Марсељ 1:1 (0:1)
/Траоре 79 - Тован 3пен/

ПСЖ - Генган 2:2 (0:1)
/Кавани 75пен, 82 - Блас 45, Бријан 68/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар