Цвајта: Нирнберг трокира, пети меч без побједе...!

Кајзерслаутерн се хвата за сламку звану опстанак!

Фудбал 31.03.2018 | 16:45
Цвајта: Нирнберг трокира, пети меч без побједе...!
Никог не може да победи Нирнберг. Један од најстаријих немачких клубова је од кандидата за пласман у Бундеслигу постао толико неубедљив последњих седмица, да шест кола пре краја заостаје седам бодова за Фортуном из Дизелдорфа (утакмица мање), а уколико Холштај Кил у недељу слави у Билефелду прескочиће га на табели.

Све је последица пете везане утакмице Дер Клуба без победе, пошто је у 28. рунди састав Маркуса Анфанга одиграо само 1:1 у Дрездену.

Чак је Динамо боље почео меч и иницијативу крунисао пред крај првог дела поготком Рика Бенателија. Нирнберг је пораза спасао везиста Хано Беренс почетком наставка.

За разлику од Нирнберга, још један великан, Кајзерслаутерн се пробудио. До данас је био на зачељу тебеле, да би убедљивим слављем у Дуизбургу најавио да не одустаје од борбе за опстанак. Блистао је Осаву Осајамен, нигеријски нападач спаковао је хет-трик (до данас имао само два гола на конту) и тако свој клуб бодовно поравнао са Дармштатом. Занимљиво да је ово други пут у последње четири рунде да Кајзер даје четири комада на утакмици.

НЕМАЧКА 2 - 28. КОЛО:

Хајденхајм - Инголштат 1:2 (0:0)
/Тил 80 - Коен 62, Лајперц 67/

Дуизбург - Кајзерслаутерн 1:4 (0:1)
/Иљученко 70 - Осаве 12, 48, 64, Кесел 83/

Динамо Дрезден - Нирнберг 1:1 (1:0)
/Банетели 44 - Баренс 53/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар