Cvajta: Nirnberg trokira, peti meč bez pobjede...!

Kajzerslautern se hvata za slamku zvanu opstanak!

Fudbal 31.03.2018 | 16:45
Cvajta: Nirnberg trokira, peti meč bez pobjede...!
Nikog ne može da pobedi Nirnberg. Jedan od najstarijih nemačkih klubova je od kandidata za plasman u Bundesligu postao toliko neubedljiv poslednjih sedmica, da šest kola pre kraja zaostaje sedam bodova za Fortunom iz Dizeldorfa (utakmica manje), a ukoliko Holštaj Kil u nedelju slavi u Bilefeldu preskočiće ga na tabeli.

Sve je posledica pete vezane utakmice Der Kluba bez pobede, pošto je u 28. rundi sastav Markusa Anfanga odigrao samo 1:1 u Drezdenu.

Čak je Dinamo bolje počeo meč i inicijativu krunisao pred kraj prvog dela pogotkom Rika Benatelija. Nirnberg je poraza spasao vezista Hano Berens početkom nastavka.

Za razliku od Nirnberga, još jedan velikan, Kajzerslautern se probudio. Do danas je bio na začelju tebele, da bi ubedljivim slavljem u Duizburgu najavio da ne odustaje od borbe za opstanak. Blistao je Osavu Osajamen, nigerijski napadač spakovao je het-trik (do danas imao samo dva gola na kontu) i tako svoj klub bodovno poravnao sa Darmštatom. Zanimljivo da je ovo drugi put u poslednje četiri runde da Kajzer daje četiri komada na utakmici.

NEMAČKA 2 - 28. KOLO:

Hajdenhajm - Ingolštat 1:2 (0:0)
/Til 80 - Koen 62, Lajperc 67/

Duizburg - Kajzerslautern 1:4 (0:1)
/Iljučenko 70 - Osave 12, 48, 64, Kesel 83/

Dinamo Drezden - Nirnberg 1:1 (1:0)
/Baneteli 44 - Barens 53/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar