ПЛ: Салах побиједио и Кристал Палас!

Слободно се кладите у бубрег - Салах га даје! Кадкод, гдегод! Ливерпулов преокрет на Селхурсту, Лига шампиона на дохват руке.  Гол Миливојевића недовољан за Ливерпул и невероватног Салаха! Екипа Ливерпула наставила је са добрим резултатима у Премијер лиге пошто је после преокрета савладала Кристал Палас у Лондону на отварању 32. кола – 2:1 (0:1).

Фудбал 31.03.2018 | 15:45
ПЛ: Салах побиједио и Кристал Палас!
'Црвени' су поново други на табели са бодом више од Манчестер Јунајтеда, али и два меча више, док су 'Орлови претрпели 16. пораз и имају само два бода више (30) од Саутемптона, првог тима испод црте.

'Свеци притом такође имају два меча мање. 

Иако је гост нападао од старта, домаћин је први стигао до гола. Вилфред Заха био је бржи од неопрезног Лоријуса Каријуса, који га руши на уласку у казнени простор, а капитен Паласа – наш Лука Миливојевић из пенала постиже свој седми погодак у сезони. 

Могао је Ливерпул већ до одмора до изједначења, али је Вејн Хенеси у неколико наврата веома добро интервенисао, док је Садио Мане зарадио жути картон јер је, по мишљењу Нила Сворбрика, желео да изнуди једанаестерац. 

Ипак, Хенеси није могао ништа већ после четири минута игре у наставку. Андрос Таузенд заборавио је Џејмса Милнера, овај имао и више него довољно простора да се намести и пронађе Манеа на петерцу, одакле Сенегалац без икаквих проблема тресе мрежу. 

Међутим, и поред атака тима Јиргена Клопа у таласима, деловало је да ће домаћин успети да издржи, а могао је можда и до сва три бода да је Кристијан Бентеке, који је ове сезоне постигао свега два гола, у два наврата био концентрисанији и прецизнији. 

Али Мохамед Салах још једном је имао другачије планове и својим 29. голом у Премијер лиги донео Л'пулу преокрет и сва три бода. Играо се 84. минут, Трент-Александер Арнолд вратио је центаршут у средину казненог, а Египћанин се одлично снашао и погодио после дриблинга.

Била је то она сезона кад је Ливерпул - са Луисом Сураезом тада - последњи пут имао реалне шансе да се домогне титуле. Касније ће доћи оно клизање Стивена Џерарда против Челсија. Сан је умро на Селхурст парку. Имао је Ливерпул 3:0 у рукама,  на крају је било 3:3 и Манчестер Сити је побегао. Прошле сезоне, додуше на Енфилду, Кристијан Бентеке је погодио два пута и Арсенал се опасно приближио, али није успео да Редстима преотме то место у Лиги шампиона. Ове сезоне, апсолутно је небитно где Ливерпул игра и ко је преко пута. Ове сезоне, можеш да се опкладиш у бубрег: кад год, гдегод, Мохамед Салах ће га дати! И дао га је и на Ливерпулу омраженом Слехурсту. Дао га је у 84. минуту гостовања код Кристал Паласа, дао га је за преокрет и победу од 2:1!

Центрирао је Алекс Окслејд Чемберлен, Ендрју Робертсон ју је вратио на петерац, а Салах, тако сигуран у себе, само стао на лопту, док се Мамаду Сако поред њега прћакао као риба на сувом. Лопта на право место и 29. првенствени гол Египћанина у 31 утакмици ове сезоне! Краљ Салах, како га из милоште зову навијачи, тако је затресао противничку мрежу и на 21. премијерлигашкој утакмици ове сезоне што су откако се игра са 20 клубова успели још само Кристијану Роналду и Робину Ван Персију. Салах је незаустављив.

И то је једино што би требало да радује Ливерпулове навијаче са ове утакмице. Све друго на Селхурст Парку... Врло танко. Штавише, видели смо данас и неколико детаља због којих би домаћи могли да жале. Рецимо, поћетком другог полувремена судија Ник Сворбрик није имао храбрости да Садију Манеупокаже чист жути картон због тога што руком зауставио игру у опасној зони надајући се да ће судија да свира непостојећи фаул за Ливерпул. Да је тада добио жути, морао би ван игре, пошто је први зарадио у првом полувремену због симулирања пенала које то - истини за вољу - није било. 

А и није само до судије. Ливерпул једноставно није уливао превише самопоуздања данас. У првом полувремену Палас је искористио тактику Манчестер јунајтеда и дугим лоптама напао несигурну последњу линију Јиргена Клопа. Под притиском је попуст Трент Александар Арнолд. Истрчао је Вилфред Заха сам пред Лориса Каријуса, овај се залетео толико да није могао да стане и био је то пенал који је Лука Миливојевић претворио у свој девети погодак у сезони.

Одмах после тога преузео је Ливерпул иницијативу, али објективно - није у нападу урадио много тога конкретног. Опасно се мучио чак и после изједначујућег Манеовог поготка у 49. минуту. Штавише, да су Андрос Таунсенд и Кристијан Бентеке мало бољи играчи него што јесу сигурно би без много муке Паласу из два на један ситуације у 59. минуту донели и друго вођство. 

Нису и због тога су сурово кажњени.

Премијер лига, 32. коло:

Субота:

Кристал Палас - Ливерпул 1:2 (0:1)
/Миливојевић 13пен - Мане 49, Салах 84/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар