PL: Salah pobijedio i Kristal Palas!

Slobodno se kladite u bubreg - Salah ga daje! Kadkod, gdegod! Liverpulov preokret na Selhurstu, Liga šampiona na dohvat ruke.  Gol Milivojevića nedovoljan za Liverpul i neverovatnog Salaha! Ekipa Liverpula nastavila je sa dobrim rezultatima u Premijer lige pošto je posle preokreta savladala Kristal Palas u Londonu na otvaranju 32. kola – 2:1 (0:1).

Fudbal 31.03.2018 | 15:45
PL: Salah pobijedio i Kristal Palas!
'Crveni' su ponovo drugi na tabeli sa bodom više od Mančester Junajteda, ali i dva meča više, dok su 'Orlovi pretrpeli 16. poraz i imaju samo dva boda više (30) od Sautemptona, prvog tima ispod crte.

'Sveci pritom takođe imaju dva meča manje. 

Iako je gost napadao od starta, domaćin je prvi stigao do gola. Vilfred Zaha bio je brži od neopreznog Lorijusa Karijusa, koji ga ruši na ulasku u kazneni prostor, a kapiten Palasa – naš Luka Milivojević iz penala postiže svoj sedmi pogodak u sezoni. 

Mogao je Liverpul već do odmora do izjednačenja, ali je Vejn Henesi u nekoliko navrata veoma dobro intervenisao, dok je Sadio Mane zaradio žuti karton jer je, po mišljenju Nila Svorbrika, želeo da iznudi jedanaesterac. 

Ipak, Henesi nije mogao ništa već posle četiri minuta igre u nastavku. Andros Tauzend zaboravio je Džejmsa Milnera, ovaj imao i više nego dovoljno prostora da se namesti i pronađe Manea na petercu, odakle Senegalac bez ikakvih problema trese mrežu. 

Međutim, i pored ataka tima Jirgena Klopa u talasima, delovalo je da će domaćin uspeti da izdrži, a mogao je možda i do sva tri boda da je Kristijan Benteke, koji je ove sezone postigao svega dva gola, u dva navrata bio koncentrisaniji i precizniji. 

Ali Mohamed Salah još jednom je imao drugačije planove i svojim 29. golom u Premijer ligi doneo L'pulu preokret i sva tri boda. Igrao se 84. minut, Trent-Aleksander Arnold vratio je centaršut u sredinu kaznenog, a Egipćanin se odlično snašao i pogodio posle driblinga.

Bila je to ona sezona kad je Liverpul - sa Luisom Suraezom tada - poslednji put imao realne šanse da se domogne titule. Kasnije će doći ono klizanje Stivena Džerarda protiv Čelsija. San je umro na Selhurst parku. Imao je Liverpul 3:0 u rukama,  na kraju je bilo 3:3 i Mančester Siti je pobegao. Prošle sezone, doduše na Enfildu, Kristijan Benteke je pogodio dva puta i Arsenal se opasno približio, ali nije uspeo da Redstima preotme to mesto u Ligi šampiona. Ove sezone, apsolutno je nebitno gde Liverpul igra i ko je preko puta. Ove sezone, možeš da se opkladiš u bubreg: kad god, gdegod, Mohamed Salah će ga dati! I dao ga je i na Liverpulu omraženom Slehurstu. Dao ga je u 84. minutu gostovanja kod Kristal Palasa, dao ga je za preokret i pobedu od 2:1!

Centrirao je Aleks Okslejd Čemberlen, Endrju Robertson ju je vratio na peterac, a Salah, tako siguran u sebe, samo stao na loptu, dok se Mamadu Sako pored njega prćakao kao riba na suvom. Lopta na pravo mesto i 29. prvenstveni gol Egipćanina u 31 utakmici ove sezone! Kralj Salah, kako ga iz milošte zovu navijači, tako je zatresao protivničku mrežu i na 21. premijerligaškoj utakmici ove sezone što su otkako se igra sa 20 klubova uspeli još samo Kristijanu Ronaldu i Robinu Van Persiju. Salah je nezaustavljiv.

I to je jedino što bi trebalo da raduje Liverpulove navijače sa ove utakmice. Sve drugo na Selhurst Parku... Vrlo tanko. Štaviše, videli smo danas i nekoliko detalja zbog kojih bi domaći mogli da žale. Recimo, poćetkom drugog poluvremena sudija Nik Svorbrik nije imao hrabrosti da Sadiju Maneupokaže čist žuti karton zbog toga što rukom zaustavio igru u opasnoj zoni nadajući se da će sudija da svira nepostojeći faul za Liverpul. Da je tada dobio žuti, morao bi van igre, pošto je prvi zaradio u prvom poluvremenu zbog simuliranja penala koje to - istini za volju - nije bilo. 

A i nije samo do sudije. Liverpul jednostavno nije ulivao previše samopouzdanja danas. U prvom poluvremenu Palas je iskoristio taktiku Mančester junajteda i dugim loptama napao nesigurnu poslednju liniju Jirgena Klopa. Pod pritiskom je popust Trent Aleksandar Arnold. Istrčao je Vilfred Zaha sam pred Lorisa Karijusa, ovaj se zaleteo toliko da nije mogao da stane i bio je to penal koji je Luka Milivojević pretvorio u svoj deveti pogodak u sezoni.

Odmah posle toga preuzeo je Liverpul inicijativu, ali objektivno - nije u napadu uradio mnogo toga konkretnog. Opasno se mučio čak i posle izjednačujućeg Maneovog pogotka u 49. minutu. Štaviše, da su Andros Taunsend i Kristijan Benteke malo bolji igrači nego što jesu sigurno bi bez mnogo muke Palasu iz dva na jedan situacije u 59. minutu doneli i drugo vođstvo. 

Nisu i zbog toga su surovo kažnjeni.

Premijer liga, 32. kolo:

Subota:

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:1)
/Milivojević 13pen - Mane 49, Salah 84/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar