ШПА: Кикс Ђироне, ништа од Европе, Леванте се спашава!

ГОЛАЗО на Монтоливију! И крај тријумфалне серије. . . Леванте све ближи спасу! Додуше, изједначујући гол можда је пао и из офсајда.  Да ли је завршен дебитантов сан о Европи? Ђирона није успела да савлада Леванте на свом стадиону и тиме довела у питање место у квалификацијама за Лигу Европе наредне сезоне.

Фудбал 31.03.2018 | 15:00
ШПА: Кикс Ђироне, ништа од Европе, Леванте се спашава!
Када буде завршена актуелна сезоне, у Ђирони ће сигурно славити.

Дебитант у Примери далеко је од борбе за опстанак, заправо бори се за шесто место, које води у квалификације за Лигу Европе и тешко да ће се наћи ико да било шта замери Паблу Маћину и његовим играчима.

Ипак...

Сан о изласку у Европу живи међу навијачима већ неко време, али после ремија у 30. колу, могао би да буде завршен.

Ђирона је одиграла 1:1 против Левантеа и омогућила Севиљи и Бетису да им побегне после својих утакмица ове рунде.

Додуше, градске ривале чека прилично тежак посао, пошто Севиља игра против Барселоне, а Бетис против Хетафеа, који из прикрајка такође вреба шесту позицију...

Домаћи фудбалери одлично су почели дуел са Левантеом, нападали, али су после сјајног гола Гранелија у 54. минуту ударцем са више од 20 метара посустали, што је стрпљиви ривал умео да искористи.

Играо се 68. минут када је Моралес вешто избегао офсајд замку, истрчао сам пред голмана Буну, обишао га и сместио лопту у мрежу.

Пре тога, током првог полувремена, и једни и други погодили су стативу, а у последњим тренуцима утакмице, Ђирона је, ипак, могла до победе, али је Ојер био добро концентрисан и одбранио шут главом после центаршута из прекида.

Ђирона је коначно остала без горива. Шест узастопних победа везала је на свом Монтоливију пре но што је поклекла. Леванте више једноставно нема избора. Мора да игра као да је у питању борба за живот ако жели да остане у елити. Такав приступ у последње време се исплаћује. А и данас, на врло тешком гостовању у Каталонији, бод велик као кућа - 1:1 у 30. колу Примере.

У мечу у коме је комотно могло да буде и 4:4 колико је шанси било на обе стране. Додуше, ништа чудно кад је Ђирона у питању. Воле тамо да гурају лопту напред, па нек позади мало и попусти. Мада је овог пута можда попустила пажња судије Рикарда Де Бургоса.

Тај изједначујући гол гостију је пао у 68. минуту утакмице када је Џеферсон Лерма - нама омиљено презиме у Шпанији - послао сјајну лопту до Хозеа Луиса Моралеса, који је корачао на ивици офсајда. Можда ју је мало и прекорачио, али судијска се није чула, одбрана Ђироне је стала, па је Моралес имао све време света да се намести и манира Јасина Бунуа.

Кад је у питању био гол Ђироне ту није било апсолутно никакве контроверзе. Асистенције се пише феноменало Порту, али реално је сав посао обавио Алехандро Гранел. Да није било мреже убила би лопта неког на трибини. Толико јако је тукао 29-годишњи фудбалер. Притом и прецизно.

“ГОЛАЗООО!!!“, зачуло се у Каталонији.

Примера, 30. коло:

Субота:

Ђирона - Леванте 1:1 (0:0)
/Гранел 54 - Моралес 68/

Атлетик Билбао - Селта 16.15
Лас Палмас - Реал Мадрид 18.30
Севиља - Барселона 20.45

недеља:

Еспањол - Алавес 12.00
Леганес - Валенсија 16.15
Еибар - Реал Сосиједад 18.30
Малага - Виљареал 18.30
Атлетико Мадрид - Депортиво 20.45

понедељак:

Хетафе - Бетис

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 75, Атлетико Мадрид (-1) 64, Реал Мадрид (-1) 60, Валенсија (-1) 59, Виљареал (-1) 47, Севиља (-1) 45, Ђирона 44, Бетис (-1) 43, Хетафе (-1) 39, Селта (-1) 39, Еибар (-1) 39, Леганес (-1) 36, Атлетик Билбао (-1) 35, Еспањол (-1) 35, Реал Сосиједад (-1) 33, Алавес (-1) 31, Леванте 28, Лас Палмас (-1) 21, Депортиво (-1) 20, Малага (-1) 14.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар