ŠPA: Kiks Đirone, ništa od Evrope, Levante se spašava!

GOLAZO na Montoliviju! I kraj trijumfalne serije. . . Levante sve bliži spasu! Doduše, izjednačujući gol možda je pao i iz ofsajda.  Da li je završen debitantov san o Evropi? Đirona nije uspela da savlada Levante na svom stadionu i time dovela u pitanje mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone.

Fudbal 31.03.2018 | 15:00
ŠPA: Kiks Đirone, ništa od Evrope, Levante se spašava!
Kada bude završena aktuelna sezone, u Đironi će sigurno slaviti.

Debitant u Primeri daleko je od borbe za opstanak, zapravo bori se za šesto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope i teško da će se naći iko da bilo šta zameri Pablu Maćinu i njegovim igračima.

Ipak...

San o izlasku u Evropu živi među navijačima već neko vreme, ali posle remija u 30. kolu, mogao bi da bude završen.

Đirona je odigrala 1:1 protiv Levantea i omogućila Sevilji i Betisu da im pobegne posle svojih utakmica ove runde.

Doduše, gradske rivale čeka prilično težak posao, pošto Sevilja igra protiv Barselone, a Betis protiv Hetafea, koji iz prikrajka takođe vreba šestu poziciju...

Domaći fudbaleri odlično su počeli duel sa Levanteom, napadali, ali su posle sjajnog gola Granelija u 54. minutu udarcem sa više od 20 metara posustali, što je strpljivi rival umeo da iskoristi.

Igrao se 68. minut kada je Morales vešto izbegao ofsajd zamku, istrčao sam pred golmana Bunu, obišao ga i smestio loptu u mrežu.

Pre toga, tokom prvog poluvremena, i jedni i drugi pogodili su stativu, a u poslednjim trenucima utakmice, Đirona je, ipak, mogla do pobede, ali je Ojer bio dobro koncentrisan i odbranio šut glavom posle centaršuta iz prekida.

Đirona je konačno ostala bez goriva. Šest uzastopnih pobeda vezala je na svom Montoliviju pre no što je poklekla. Levante više jednostavno nema izbora. Mora da igra kao da je u pitanju borba za život ako želi da ostane u eliti. Takav pristup u poslednje vreme se isplaćuje. A i danas, na vrlo teškom gostovanju u Kataloniji, bod velik kao kuća - 1:1 u 30. kolu Primere.

U meču u kome je komotno moglo da bude i 4:4 koliko je šansi bilo na obe strane. Doduše, ništa čudno kad je Đirona u pitanju. Vole tamo da guraju loptu napred, pa nek pozadi malo i popusti. Mada je ovog puta možda popustila pažnja sudije Rikarda De Burgosa.

Taj izjednačujući gol gostiju je pao u 68. minutu utakmice kada je Džeferson Lerma - nama omiljeno prezime u Španiji - poslao sjajnu loptu do Hozea Luisa Moralesa, koji je koračao na ivici ofsajda. Možda ju je malo i prekoračio, ali sudijska se nije čula, odbrana Đirone je stala, pa je Morales imao sve vreme sveta da se namesti i manira Jasina Bunua.

Kad je u pitanju bio gol Đirone tu nije bilo apsolutno nikakve kontroverze. Asistencije se piše fenomenalo Portu, ali realno je sav posao obavio Alehandro Granel. Da nije bilo mreže ubila bi lopta nekog na tribini. Toliko jako je tukao 29-godišnji fudbaler. Pritom i precizno.

“GOLAZOOO!!!“, začulo se u Kataloniji.

Primera, 30. kolo:

Subota:

Đirona - Levante 1:1 (0:0)
/Granel 54 - Morales 68/

Atletik Bilbao - Selta 16.15
Las Palmas - Real Madrid 18.30
Sevilja - Barselona 20.45

nedelja:

Espanjol - Alaves 12.00
Leganes - Valensija 16.15
Eibar - Real Sosijedad 18.30
Malaga - Viljareal 18.30
Atletiko Madrid - Deportivo 20.45

ponedeljak:

Hetafe - Betis

TABELA: Barselona (-1) 75, Atletiko Madrid (-1) 64, Real Madrid (-1) 60, Valensija (-1) 59, Viljareal (-1) 47, Sevilja (-1) 45, Đirona 44, Betis (-1) 43, Hetafe (-1) 39, Selta (-1) 39, Eibar (-1) 39, Leganes (-1) 36, Atletik Bilbao (-1) 35, Espanjol (-1) 35, Real Sosijedad (-1) 33, Alaves (-1) 31, Levante 28, Las Palmas (-1) 21, Deportivo (-1) 20, Malaga (-1) 14.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar