ИТА: Ушао Џеко и смирио Ромине фрустрације!

Али није добро… Вучица избегла пораз, али је закомпликовала живот и можда остала без Најнголана за Барселону.  Џеко спријечио бламажу на Дал’Ари! Рома је била на прагу седмог пораза у сезони, али је онда у игру ушао Един Џеко и погодио за реми „вучице“ у Болоњи.

Фудбал 31.03.2018 | 15:15
ИТА: Ушао Џеко и смирио Ромине фрустрације!
Два бода изгубила је Рома на гостовању Болоњи, али ће навијачи римског клуба морати да се задовоље ремијем након меча у којем их је бламаже спасио Един Џеко.

Болоња је водила већи дио меча и била на прагу прве побједе над Ромо послије пет и по година, али када је тренер гостију Еузебио Ди Франческо видио да нема избора у игру је са клупе убацио Џеку и погодио.

Нападач „змајева“ у 76. минуту одлично се снашао у петерцу домаћих и изједначио за реми Болоње и Роме 1:1.

Еузебио Франческо оставио га је на клупи желећи вјероватно да га сачува за дуел четвртфинала Лиге шампиона у сриједу против Барселоне, али то се још једном показало као лоша варијанта.

Пораз и Реми без постигнутог гола уписала је Рома у досадашњим мечевима које је Џеко почео са клупе, а почетак недјељне утакмице слутио је на још један неуспјех „вучице“.

Чилеанац Ерик Пулгар у 18. минуту послије шута Полија и одбијене лопте пробао је шут са двадесетак метара, а лопта је прошла „шуму“ногу и завршила у мрежи Алисона.

Био је то нови шок за „вучицу“ која је четири минуте раније остала без Рађе Наинголана који је због повреде морао да напусти терен.

Да Рома није успјела да изједначи највећи трагичар био би Кевин Стротман који је у 29. минуту са само метар од линије погодио стативу.

Екипа Роберта Донадонија знала је своје домете, црвено-плави су се углавном бранили и орјентисали на контранападе, а ова тактика можда би уродила и новим поготком да се умјесто Родрига Паласија у два наврата у одличној прилици нашао неко други.

Аргентинац је имао прилику да ријеши утакмицу у првом полувремену, кренуо је сам на Алисона, али потом дозволио одбрани да га стигне и отклони опасност.

„Вучица“ је коначно пробила бедем домаћих у 76. минуту. Пероти је ушао у шеснаестерац по лијевој страни и убацио за Џека који главом постиже свој 14. гол ове сезоне.

Био је то „окидач“ за потпуну офанзиву Роме, али Римљани нису успјели да по други пут савладају Сантура, који је у одсуству суспендованог Мирантеа и повријеђеног Да Косте дебитовао на голу Болоње.

Ромина увертира за четвртфинала Лиге шампиона против Барселоне је била баш фрустрирајућа. Вучица се из Болоње враћа са једва осовјеним бодом иако је по игра заслужила три, али је могла да остане и без тог једног - 1:1. Било је ово поподне Роминих грешака, промашаја и нервозе. Болоња је само узела оно што јој је било сервирано.

Иако Римљане за неколико дана очекује дуел са Барселоном и Лиги шампиона, тренер Ди Франческоније калкулисао много са саставом против ривала за којег је играо његов син Федерико. Ромин тренер је одлучио да одмори само Џека од стартера. И погрешио је. Па је Босанац ушао у игру и спасао га пораза…

Почетак меча је открио да ће ово бити фрустрирајуће поподне за Рому. Дебитант на Болоњином голу Антонио Сантуро је скидао шансе Шика и Де Росија, а још већа главобоља за Ди Франческа је била повреда Раџе Најногалана. Највреднији играч Роме је шепајући напустио терен у 16. минуту и под великим знаком питања је за дуела са Барселоном. Не треба трошити речи колик је битан за Вучицу… Ситуација се убрзо и додатно погоршала за госте. После очајне рекације комплетне Ромине одбране и карамбола у шеснаестерцу, Ерик Пулгар је са дистанце погодио угао Алисоновог гола за 1:0.

Рома је наставила да игра боље, али и да греши. Невероватно је шта је промашио Стротман са неколико метара и како је уместо празног гола погодио стативу. А Сантуро је наставио да брани ударце Роминих нападача…

Када је видео да је ђаво однео шалу, Ди Франческо је у другом полувремену послао Дефрела и Џека на на терен уместо Стротмана и Ел Шаравија и заиграо са тројицом нападача плус Перотијем! Тек што је крочио на терен, Босанац је погодио! Џеко се лукаво прикрао на прву стативу и на центрашут Перотија дао гол “испред носа” Сантуру.

Рома је наставила да опседа гол Болоње, али није стигла до преокрета. Донадонијеви пулени су успели да одбране бод  који њима неће много значити јер су безбрижни у средини табеле, али ће зато закомпликовати живот Роми…

ФОТО: Ацтион имагес

Серија А, 30. коло:

Болоња – Рома 1:1 (1:0) 
/Пулгар 18 – Џеко 76/

Аталанта – Удинезе (15.00)

Каљари – Торино

Фиорентина – Кротоне

Ђенова  - СПАЛ

Интер – Верона

Лацио – Беневенто

Кјево – Сампдорија (18.00)

Сасуоло – Наполи

Јувентус – Милан (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 73, Рома (+1) 60, Интер (-1) 55, Лацио 54, Милан (-1) 50, Аталанта (-1) 44, Сампдорија (-1) 44, Фиорентина (-1) 41, Торино (-1) 36, Болоња (+1) 35, Удинезе (-1) 33, Ђенова (-1) 30, Каљари (-1) 29, Сасуоло (-1) 27, Кјево (-1) 25, Спал 25, Кротоне (-1) 24, Верона (-1) 22, Беневенто (-1) 10

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар