ITA: Ušao Džeko i smirio Romine frustracije!

Ali nije dobro… Vučica izbegla poraz, ali je zakomplikovala život i možda ostala bez Najngolana za Barselonu.  Džeko spriječio blamažu na Dal’Ari! Roma je bila na pragu sedmog poraza u sezoni, ali je onda u igru ušao Edin Džeko i pogodio za remi „vučice“ u Bolonji.

Fudbal 31.03.2018 | 15:15
ITA: Ušao Džeko i smirio Romine frustracije!
Dva boda izgubila je Roma na gostovanju Bolonji, ali će navijači rimskog kluba morati da se zadovolje remijem nakon meča u kojem ih je blamaže spasio Edin Džeko.

Bolonja je vodila veći dio meča i bila na pragu prve pobjede nad Romo poslije pet i po godina, ali kada je trener gostiju Euzebio Di Frančesko vidio da nema izbora u igru je sa klupe ubacio Džeku i pogodio.

Napadač „zmajeva“ u 76. minutu odlično se snašao u petercu domaćih i izjednačio za remi Bolonje i Rome 1:1.

Euzebio Frančesko ostavio ga je na klupi želeći vjerovatno da ga sačuva za duel četvrtfinala Lige šampiona u srijedu protiv Barselone, ali to se još jednom pokazalo kao loša varijanta.

Poraz i Remi bez postignutog gola upisala je Roma u dosadašnjim mečevima koje je Džeko počeo sa klupe, a početak nedjeljne utakmice slutio je na još jedan neuspjeh „vučice“.

Čileanac Erik Pulgar u 18. minutu poslije šuta Polija i odbijene lopte probao je šut sa dvadesetak metara, a lopta je prošla „šumu“nogu i završila u mreži Alisona.

Bio je to novi šok za „vučicu“ koja je četiri minute ranije ostala bez Rađe Naingolana koji je zbog povrede morao da napusti teren.

Da Roma nije uspjela da izjednači najveći tragičar bio bi Kevin Strotman koji je u 29. minutu sa samo metar od linije pogodio stativu.

Ekipa Roberta Donadonija znala je svoje domete, crveno-plavi su se uglavnom branili i orjentisali na kontranapade, a ova taktika možda bi urodila i novim pogotkom da se umjesto Rodriga Palasija u dva navrata u odličnoj prilici našao neko drugi.

Argentinac je imao priliku da riješi utakmicu u prvom poluvremenu, krenuo je sam na Alisona, ali potom dozvolio odbrani da ga stigne i otkloni opasnost.

„Vučica“ je konačno probila bedem domaćih u 76. minutu. Peroti je ušao u šesnaesterac po lijevoj strani i ubacio za Džeka koji glavom postiže svoj 14. gol ove sezone.

Bio je to „okidač“ za potpunu ofanzivu Rome, ali Rimljani nisu uspjeli da po drugi put savladaju Santura, koji je u odsustvu suspendovanog Mirantea i povrijeđenog Da Koste debitovao na golu Bolonje.

Romina uvertira za četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone je bila baš frustrirajuća. Vučica se iz Bolonje vraća sa jedva osovjenim bodom iako je po igra zaslužila tri, ali je mogla da ostane i bez tog jednog - 1:1. Bilo je ovo popodne Rominih grešaka, promašaja i nervoze. Bolonja je samo uzela ono što joj je bilo servirano.

Iako Rimljane za nekoliko dana očekuje duel sa Barselonom i Ligi šampiona, trener Di Frančeskonije kalkulisao mnogo sa sastavom protiv rivala za kojeg je igrao njegov sin Federiko. Romin trener je odlučio da odmori samo Džeka od startera. I pogrešio je. Pa je Bosanac ušao u igru i spasao ga poraza…

Početak meča je otkrio da će ovo biti frustrirajuće popodne za Romu. Debitant na Bolonjinom golu Antonio Santuro je skidao šanse Šika i De Rosija, a još veća glavobolja za Di Frančeska je bila povreda Radže Najnogalana. Najvredniji igrač Rome je šepajući napustio teren u 16. minutu i pod velikim znakom pitanja je za duela sa Barselonom. Ne treba trošiti reči kolik je bitan za Vučicu… Situacija se ubrzo i dodatno pogoršala za goste. Posle očajne rekacije kompletne Romine odbrane i karambola u šesnaestercu, Erik Pulgar je sa distance pogodio ugao Alisonovog gola za 1:0.

Roma je nastavila da igra bolje, ali i da greši. Neverovatno je šta je promašio Strotman sa nekoliko metara i kako je umesto praznog gola pogodio stativu. A Santuro je nastavio da brani udarce Rominih napadača…

Kada je video da je đavo odneo šalu, Di Frančesko je u drugom poluvremenu poslao Defrela i Džeka na na teren umesto Strotmana i El Šaravija i zaigrao sa trojicom napadača plus Perotijem! Tek što je kročio na teren, Bosanac je pogodio! Džeko se lukavo prikrao na prvu stativu i na centrašut Perotija dao gol “ispred nosa” Santuru.

Roma je nastavila da opseda gol Bolonje, ali nije stigla do preokreta. Donadonijevi puleni su uspeli da odbrane bod  koji njima neće mnogo značiti jer su bezbrižni u sredini tabele, ali će zato zakomplikovati život Romi…

FOTO: Action images

Serija A, 30. kolo:

Bolonja – Roma 1:1 (1:0) 
/Pulgar 18 – Džeko 76/

Atalanta – Udineze (15.00)

Kaljari – Torino

Fiorentina – Krotone

Đenova  - SPAL

Inter – Verona

Lacio – Benevento

Kjevo – Sampdorija (18.00)

Sasuolo – Napoli

Juventus – Milan (20.45)

TABELA: Juventus 75, Napoli 73, Roma (+1) 60, Inter (-1) 55, Lacio 54, Milan (-1) 50, Atalanta (-1) 44, Sampdorija (-1) 44, Fiorentina (-1) 41, Torino (-1) 36, Bolonja (+1) 35, Udineze (-1) 33, Đenova (-1) 30, Kaljari (-1) 29, Sasuolo (-1) 27, Kjevo (-1) 25, Spal 25, Krotone (-1) 24, Verona (-1) 22, Benevento (-1) 10

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar