Ђоковић са "Реики учитељем" у САД

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић вратио се после двомесечне паузе због операције десног лакта, али је доживео пораз у првом мечу.

Тенис 14.03.2018 | 21:30
Ђоковић са "Реики учитељем" у САД
Ђоковић је елиминисан у другом колу Индијан Велса од Јапанца Таро Данијела, резултатом 7:6 (7-3), 4:6, 6:1 у дуелу у којем је било очигледно да није довољно спреман, што је и сам потврдио.

Новак је неколико недеља пре турнира отишао у Лас Вегас како би тренирао код Андреа Агасија, потом му се придружио и стални тренер Радек Шћепанек који је га је пратио у калифорнијској пустињи, али је тиму за ову прилику придодат још један члан.

У питању је Жарко Илић, мајстор "Реикија" који је српском играчу правио друштво у Америци, али са којим је сарађивао и раније у потрази за миром који му представља ослонац у каријери. Илић је био Ђоковићев гост на неколико турнира претходних година, укључујући и Ролан Гарос 2016, када је комплетирао Гренд слем.

"Жарко је лекар, тренутно докторант медицинских наука, са значајним искуством у истраживању људске психе. Тако би ме описали они који се воде мојим формалним образовањем, на основу првог утиска. Пре свега, ја сам трагалац за одговорима и леком за болести савременог доба. Почео сам од онога што ми се чинило логичним: желео сам да постанем фармацеут, да упознам свет лекова, па сам уписао Фармацеутски факултет и апсолвирао. После последњег испита схватио сам да је важније разумети узрок болести и спречити је у настајању него само давати лекове и умирити симптоме. Потрага је водила даље ка медицини. Тело је мапа која крије сећања на узроке. Ни ти одговори нису ме у потпуности задовољили. Путовање сам наставио преко психијатрије. Све полази од главе, зар не? Путовао сам по целом свету, од Србије, преко Европе, Азије, Централне и Јужне Америке и истраживао. Међу разним техникама исцељења које сам сусрео на свом путу засијао је Реики. Болест савременог доба пре свега је болест духа, а не тела и ума", стоји на Илићевом званичном сајту под питањем "Ко сам ја?".

Како сам истиче, жели да сједини "Реики" са знањима савремене науке и "покушава да буде водич човеку данашњег времена". Још није познато да ли ће бити стални члан Новакове екипе или ће, попут Пепеа Имаса, повремено радити и дружити се са најбољим српским спортистом.

"Захваљујући формалном образовању из медицине могу да се приближим људима. У мом искуству и трагању и Западни и Источни приступ исцељивању се интегрисао. Због тога је мој језик разумљив западном човеку кога би холистички приступ Истока на прву лопту одбио. Крећем од стања тела и емоција, враћам се уму и духу комбинујући све технике које сам научио и повезујем их Реикијем. Мој стил није претенциозан, приступачан је и без помпе. Моје ученике и пацијенте (а сви су они моји пријатељи) учим како да што лакше интегришу Реики у свакодневни живот. Посматрам енергетско стање и нудим лек кроз метафоричну причу која проблем приказује огољено и јасно. У томе се крије мотивација стотине мојих ученика да раде на себи како би пронашли мир, спокој и радост у здравом животу. У питању је техника која, иако дубоко укорењена у духовним учењима Истока, подједнако помаже и вернику и атеисти и агностику јер има своје упориште у савременој науци. Потребно је само мало отворити ум и бити спреман на рад на себи", истакао је Жарко на сајту.

Оно што је јасно јесте да су пре турнира у Индијан Велсу обишли Велики кањон Колорада, чему сведочи и неколико заједничких фотографија.

Ђоковић још није открио план за наредни период, али би требало да наступи на другом Мастерсу у сезони, у Мајамију од 19. марта до 1. априла.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Виландер

15.03.2018 06:19

Мама миа !!!

ОДГОВОРИТЕ