Ни Барса, ни Сити - Контеов меч сезоне је Вотфорд!

За "плавце" тек крајем месеца следи паклен распоред, али уколико не славе у понедељак - на те битке ће без Антонија Контеа.  Хоће ли неко угасити пожар у Челсију? Атмосфера у редовима Плаваца на алармантном нивоу.

Фудбал 05.02.2018 | 14:15
Ни Барса, ни Сити - Контеов меч сезоне је Вотфорд!
Енглески медији поново смењују Антонија Контеа!

Италијански менаџер "преживео" је већ неколико ексклузивних информација са Острва да је већ "бивши" у Челсију, а нова рунда спремљена је за понедељак и гостовање на "Викериџ роуду" против Вотфорда...

Челси је претходног викенда претрпео тежак пораз од Борнмута (3:0) и "Сандеј Експрес" преноси да је Роман Абрамович одлучио да смени Контеа уколико тим поново буде поражен за 24 сата, а све пред тежак распоред који "плавце" очекује у крајем месеца.

Након сусрета са Вотфордом, Челсију следи ВБА и Хал сити, док потом креће серија тешких утакмица - Барселона, Манчестер јунајтед, Манчестер сити и опет Барселона.

То значи да су "стршљенови" меч сезоне за Антонија Контеа чији тим, који је прошле године водио до титуле, сада игра променљиво и не бележи довољно добре резултате, а замена је већ спремна.

Енглески медији наводе да је Челси већ контактирао Луиса Енрикеа који је напустио Барселону на крају прошле сезоне и одлучио да се одмори од фудбала, а за сада није јасно да ли би шпански тренер прихватио понуду из Лондона у осетљивом делу сезоне.

Због ове ситуације око Контеа и Италија оклева око именовања новог селектора, па је тако још увек није изабран званични наследник Ђан Пјера Вентуре.

Конте је раније негирао да је заинтересован да поново води "Азуре".

Бура у Челсију никако да престане. Већ је испричана прича како Антонио Конте никако не може да се усагласи са врхушком лондонског клуба око трансфер политике, а недавно је поново причао о томе.

Имао је велике размирице с клубом и после одласка Немање Матића у Манчестер Јунајтед. Изгледа да не може да се смири, па је опет говорио о (потенцијалним) аквизицијама.

"Морамо бити јаки и констатовати да смо у проблему. Онда, у будућности, постоји шанса за нешто више. Треба да купите једног или три играча, а не осам. Као ми. Не заборавите, летос смо довели осам играча и потрошили мање од осталих који су купили два или три играча", казао је Конте.

Да ствари буду горе, италијански стручњак је затражио од клуба да демантује гласине да ће добити отказ уколико на затварању 26. кола Премијер лиге не савлада Вотфорд и да му преко путем званичне изјаве пружи подршку. Поврх свега, актуелни шампион је довео у питању место у ТОП четири, а многим навијачима није јасно зашто Миши Батшуаји (дао два гола на дебију за Дортмунд) није уживао поверење Челсијевог менаџера. 

Такође, Конте је поручио да не размишља о преузимању Азура јер има још годину и по дана уговора, а планира да потпише нови. Као потенцијални наследници бившег тренера Јувентуса на клупи Плаваца помињали су се Луис Енрике и Маурицио Сари.

"Максимално се дајем клубу, као и играчи. Ако управа то види и жели да продужимо уговор, наравно да ћемо разговарати, зашто да не?"

Видећемо да ли ће му долазак Оливијеа Жируа помоћи. Растанак на лето је известан. А можда до тога дође и раније. 

Иначе, Рос Баркли је јуче повредио задњу ложу и неће бити на расплагању Контеу на мечу са Стршљеновима. Некадашњи везиста Евертона је осми играч у текућој сезони који је задобио ову повреду. Ван строја су и најбољи стрелац екипе Алваро Мората и штопер Андреас Кристенсен. И Вотфорд муку мучи са многобројним повредама. Први голман Гомес је на лечењу, а везиста Том Клеверли под знаком питања.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар