Ni Barsa, ni Siti - Konteov meč sezone je Votford!

Za "plavce" tek krajem meseca sledi paklen raspored, ali ukoliko ne slave u ponedeljak - na te bitke će bez Antonija Kontea.  Hoće li neko ugasiti požar u Čelsiju? Atmosfera u redovima Plavaca na alarmantnom nivou.

Fudbal 05.02.2018 | 14:15
Ni Barsa, ni Siti - Konteov meč sezone je Votford!
Engleski mediji ponovo smenjuju Antonija Kontea!

Italijanski menadžer "preživeo" je već nekoliko ekskluzivnih informacija sa Ostrva da je već "bivši" u Čelsiju, a nova runda spremljena je za ponedeljak i gostovanje na "Vikeridž roudu" protiv Votforda...

Čelsi je prethodnog vikenda pretrpeo težak poraz od Bornmuta (3:0) i "Sandej Ekspres" prenosi da je Roman Abramovič odlučio da smeni Kontea ukoliko tim ponovo bude poražen za 24 sata, a sve pred težak raspored koji "plavce" očekuje u krajem meseca.

Nakon susreta sa Votfordom, Čelsiju sledi VBA i Hal siti, dok potom kreće serija teških utakmica - Barselona, Mančester junajted, Mančester siti i opet Barselona.

To znači da su "stršljenovi" meč sezone za Antonija Kontea čiji tim, koji je prošle godine vodio do titule, sada igra promenljivo i ne beleži dovoljno dobre rezultate, a zamena je već spremna.

Engleski mediji navode da je Čelsi već kontaktirao Luisa Enrikea koji je napustio Barselonu na kraju prošle sezone i odlučio da se odmori od fudbala, a za sada nije jasno da li bi španski trener prihvatio ponudu iz Londona u osetljivom delu sezone.

Zbog ove situacije oko Kontea i Italija okleva oko imenovanja novog selektora, pa je tako još uvek nije izabran zvanični naslednik Đan Pjera Venture.

Konte je ranije negirao da je zainteresovan da ponovo vodi "Azure".

Bura u Čelsiju nikako da prestane. Već je ispričana priča kako Antonio Konte nikako ne može da se usaglasi sa vrhuškom londonskog kluba oko transfer politike, a nedavno je ponovo pričao o tome.

Imao je velike razmirice s klubom i posle odlaska Nemanje Matića u Mančester Junajted. Izgleda da ne može da se smiri, pa je opet govorio o (potencijalnim) akvizicijama.

"Moramo biti jaki i konstatovati da smo u problemu. Onda, u budućnosti, postoji šansa za nešto više. Treba da kupite jednog ili tri igrača, a ne osam. Kao mi. Ne zaboravite, letos smo doveli osam igrača i potrošili manje od ostalih koji su kupili dva ili tri igrača", kazao je Konte.

Da stvari budu gore, italijanski stručnjak je zatražio od kluba da demantuje glasine da će dobiti otkaz ukoliko na zatvaranju 26. kola Premijer lige ne savlada Votford i da mu preko putem zvanične izjave pruži podršku. Povrh svega, aktuelni šampion je doveo u pitanju mesto u TOP četiri, a mnogim navijačima nije jasno zašto Miši Batšuaji (dao dva gola na debiju za Dortmund) nije uživao poverenje Čelsijevog menadžera. 

Takođe, Konte je poručio da ne razmišlja o preuzimanju Azura jer ima još godinu i po dana ugovora, a planira da potpiše novi. Kao potencijalni naslednici bivšeg trenera Juventusa na klupi Plavaca pominjali su se Luis Enrike i Mauricio Sari.

"Maksimalno se dajem klubu, kao i igrači. Ako uprava to vidi i želi da produžimo ugovor, naravno da ćemo razgovarati, zašto da ne?"

Videćemo da li će mu dolazak Olivijea Žirua pomoći. Rastanak na leto je izvestan. A možda do toga dođe i ranije. 

Inače, Ros Barkli je juče povredio zadnju ložu i neće biti na rasplaganju Konteu na meču sa Stršljenovima. Nekadašnji vezista Evertona je osmi igrač u tekućoj sezoni koji je zadobio ovu povredu. Van stroja su i najbolji strelac ekipe Alvaro Morata i štoper Andreas Kristensen. I Votford muku muči sa mnogobrojnim povredama. Prvi golman Gomes je na lečenju, a vezista Tom Kleverli pod znakom pitanja.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar