Тужна прича Рената Санчеса...

"Када је дошао, био је далеко више оштећен него што сам мислио. Било је јако тужно. Био је дечак који је имао скоро целу тежину планете на својим раменима".

Фудбал 05.02.2018 | 17:00
Тужна прича Рената Санчеса...
Дошао је у Бајерн из Минхена за 35.000.000 евра из Бенфике. Свет је причао о њему. Био је то јул 2016. године. Предвиђала му се велика будућност. Говорило се да такав таленат дуго није виђен. А онда је уследио пад Рената Санчеса. Пад који је и даље незаустављив.

Иако има само 20 година, Санчес као да је "сто година" на фудбалској сцени. Али његова каријера иде надоле. Његова каријера је неизвесна.

Да бисмо то што боље разумели можда је најбоље да чујемо шта о њему има да каже Пол Клемент који је био на клупи Свонсија када је Санчес стигао у клуб.

"Бајерн га је јако подржавао. Мислили су да га пошаљу у клуб где ће играти фудбал и код тренера који ће му дати пажњу која му је потребна. На почетку му се није долазило у Свонси. Мислио је да ће у Манчестер Јунајтед, Челси или Пари Сен Жермен. Бајерн му је рекао - нећеш тамо да идеш, биће иста ситуација, нећеш играти", рекао је Клемент.

Дакле, њему су се по глави врзмао Јунајтед, а морао је у Свонси.

"Када је дошао, био је далеко више оштећен него што сам мислио. Било је јако тужно. Био је дечак који је имао скоро целу тежину планете на својим раменима", говори Клемент.

Када је публика имала прилике да га види, деловао је јако лоше на терену. Са друге стране, Клемент каже да је Санчес показивао одличне партије на тренингу, када притисак није постојао.

"На тренинзима, када притисак није био ту, био је најбољи играч. Али онда у утакмицама, гледао сам какве изборе прави, шутирао је са 40 метара из угла. И наставио је да прави такве грешке".

Клемент све то објашњава и даје разлоге због којих је Санчес испао из поставе.

"Ушао је у зачарани круг лоших одлука. Други играчи су ме питали ´он игра тако како игра, а ти нећеш мени да даш шансу да играм´. Тако да је постало јако тешко одабрати га у тим", рекао је Клемент.

Санчес је играо 15 пута за Свонси ове сезоне.

На мечу против Вулвса у ФА Купу замењен је само после 34 минута игре. Приликом изласка навијачи су му звиждали. А изашао је због повреде. Задње ложе. После оног шута са 40 метара који никоме није био јасан.

Тада су се на друштвеним мрежама појавили коментари типа "Ја гору партију у животу нисам видео", или "Ренато Санчес је највећа превара још од Фредија Адуа" те да "не може да изџи јануарску хладноћу".

Да зна лопте - зна. Али да је у проблему - јесте. И то у великом. Добра ствар је за њега што се враћа у Бајерн на лето и има уговор с Баварцима до 2021. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар