Tužna priča Renata Sančesa...

"Kada je došao, bio je daleko više oštećen nego što sam mislio. Bilo je jako tužno. Bio je dečak koji je imao skoro celu težinu planete na svojim ramenima".

Fudbal 05.02.2018 | 17:00
Tužna priča Renata Sančesa...
Došao je u Bajern iz Minhena za 35.000.000 evra iz Benfike. Svet je pričao o njemu. Bio je to jul 2016. godine. Predviđala mu se velika budućnost. Govorilo se da takav talenat dugo nije viđen. A onda je usledio pad Renata Sančesa. Pad koji je i dalje nezaustavljiv.

Iako ima samo 20 godina, Sančes kao da je "sto godina" na fudbalskoj sceni. Ali njegova karijera ide nadole. Njegova karijera je neizvesna.

Da bismo to što bolje razumeli možda je najbolje da čujemo šta o njemu ima da kaže Pol Klement koji je bio na klupi Svonsija kada je Sančes stigao u klub.

"Bajern ga je jako podržavao. Mislili su da ga pošalju u klub gde će igrati fudbal i kod trenera koji će mu dati pažnju koja mu je potrebna. Na početku mu se nije dolazilo u Svonsi. Mislio je da će u Mančester Junajted, Čelsi ili Pari Sen Žermen. Bajern mu je rekao - nećeš tamo da ideš, biće ista situacija, nećeš igrati", rekao je Klement.

Dakle, njemu su se po glavi vrzmao Junajted, a morao je u Svonsi.

"Kada je došao, bio je daleko više oštećen nego što sam mislio. Bilo je jako tužno. Bio je dečak koji je imao skoro celu težinu planete na svojim ramenima", govori Klement.

Kada je publika imala prilike da ga vidi, delovao je jako loše na terenu. Sa druge strane, Klement kaže da je Sančes pokazivao odlične partije na treningu, kada pritisak nije postojao.

"Na treninzima, kada pritisak nije bio tu, bio je najbolji igrač. Ali onda u utakmicama, gledao sam kakve izbore pravi, šutirao je sa 40 metara iz ugla. I nastavio je da pravi takve greške".

Klement sve to objašnjava i daje razloge zbog kojih je Sančes ispao iz postave.

"Ušao je u začarani krug loših odluka. Drugi igrači su me pitali ´on igra tako kako igra, a ti nećeš meni da daš šansu da igram´. Tako da je postalo jako teško odabrati ga u tim", rekao je Klement.

Sančes je igrao 15 puta za Svonsi ove sezone.

Na meču protiv Vulvsa u FA Kupu zamenjen je samo posle 34 minuta igre. Prilikom izlaska navijači su mu zviždali. A izašao je zbog povrede. Zadnje lože. Posle onog šuta sa 40 metara koji nikome nije bio jasan.

Tada su se na društvenim mrežama pojavili komentari tipa "Ja goru partiju u životu nisam video", ili "Renato Sančes je najveća prevara još od Fredija Adua" te da "ne može da izdži januarsku hladnoću".

Da zna lopte - zna. Ali da je u problemu - jeste. I to u velikom. Dobra stvar je za njega što se vraća u Bajern na leto i ima ugovor s Bavarcima do 2021. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar