Владимир Стојковић - лидер са ауторитетом!

Свакој екипи потребан је ауторитативни лидер на терену. Партизан их има три, један од њих је голман Владимир Стојковић.

Фудбал 05.02.2018 | 15:00
Владимир Стојковић - лидер са ауторитетом!
Саша Илић, Владимир Стојковић и Мирослав Вулићевић играчи су са највише ауторитета у данашњем Партизану. Њихова реч има тежину, слуша се и поштује на терену и ван њега. 

Моћ и углед стечени годинама живота и богатим фудбалским искуством, усмерени су у најпозитивнијем смислу за добробит екипе. Ауторитет је заснован искључиво на поштовању.

Голман Партизана се дефинитивно наметнуо као лидер екипе.

"Због искуства које имам, броја одиграних утакмица, логично је да буде тако. Све је то у својству екипе. Ауторитет је усмерен у позитивном смеру, да посаветујем млађе играче, да их ослободим страха, да укажем на грешке", прича "јединица" црно-белих Владимир Стојковић.

Против Теплица у другом полувремену Марко Јанковић је погрешио на половини Партизана, уследио је опасан напад Чеха, а затим и љутита реакција Стојковића усмерена према саиграчу. Добио је одговор...

Још једном је строго подвикнуо голман Партизана, толико да је на стадиону настао тајац.

"Меско је супер момак, послушан и пре свега одличан играч. А то што се десило је нормално, свакодневна појава на утакмицама, али се не чује од публике. Маре је одиграо одличну утакмицу, погрешио је на делу терена где не сме. Њему ће тај савет да користи, јесу пријатељске утакмице, али неке навике морају да се стекну, долазе нам озбиљни мечеви, на којима нећемо имати право на грешку, поготово не на нашој половини", објаснио је Стојковић.

Пуно времена провео је бранећи по иностраним клубовима и његово искуство говори да није свуда било исто по питању ауторитета у екипама.

"У иностранству је све другачије, наш менталитет је мало специфичан. У озбиљним клубовима као што су Спортинг, Макаби из Хаифре, Партизан и Црвена звезда, увек сам се истицао лидерством. То у великом клубу не може да промакне, у малим се кривица увек пребацује на неког другог, много је другачије", утисак је Стојковића.

Лидер је у Партизану, али и репрезентацији Србије.

"У репрезентацији се увек поштује старији, хијерархијски све функционише како треба. У Немачкој су лидери били Сава (Милошевић) и Деки (Станковић), сада смо ту Бане (Ивановић), Коки (Короман) и ја. Слично је као и овде...", рекао је први голман Партизана.

Стојковић је на задовољство свих у Партизану ове зиме продужио уговор са "парним ваљком" на још четири године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар