Vladimir Stojković - lider sa autoritetom!

Svakoj ekipi potreban je autoritativni lider na terenu. Partizan ih ima tri, jedan od njih je golman Vladimir Stojković.

Fudbal 05.02.2018 | 15:00
Vladimir Stojković - lider sa autoritetom!
Saša Ilić, Vladimir Stojković i Miroslav Vulićević igrači su sa najviše autoriteta u današnjem Partizanu. Njihova reč ima težinu, sluša se i poštuje na terenu i van njega. 

Moć i ugled stečeni godinama života i bogatim fudbalskim iskustvom, usmereni su u najpozitivnijem smislu za dobrobit ekipe. Autoritet je zasnovan isključivo na poštovanju.

Golman Partizana se definitivno nametnuo kao lider ekipe.

"Zbog iskustva koje imam, broja odigranih utakmica, logično je da bude tako. Sve je to u svojstvu ekipe. Autoritet je usmeren u pozitivnom smeru, da posavetujem mlađe igrače, da ih oslobodim straha, da ukažem na greške", priča "jedinica" crno-belih Vladimir Stojković.

Protiv Teplica u drugom poluvremenu Marko Janković je pogrešio na polovini Partizana, usledio je opasan napad Čeha, a zatim i ljutita reakcija Stojkovića usmerena prema saigraču. Dobio je odgovor...

Još jednom je strogo podviknuo golman Partizana, toliko da je na stadionu nastao tajac.

"Mesko je super momak, poslušan i pre svega odličan igrač. A to što se desilo je normalno, svakodnevna pojava na utakmicama, ali se ne čuje od publike. Mare je odigrao odličnu utakmicu, pogrešio je na delu terena gde ne sme. Njemu će taj savet da koristi, jesu prijateljske utakmice, ali neke navike moraju da se steknu, dolaze nam ozbiljni mečevi, na kojima nećemo imati pravo na grešku, pogotovo ne na našoj polovini", objasnio je Stojković.

Puno vremena proveo je braneći po inostranim klubovima i njegovo iskustvo govori da nije svuda bilo isto po pitanju autoriteta u ekipama.

"U inostranstvu je sve drugačije, naš mentalitet je malo specifičan. U ozbiljnim klubovima kao što su Sporting, Makabi iz Haifre, Partizan i Crvena zvezda, uvek sam se isticao liderstvom. To u velikom klubu ne može da promakne, u malim se krivica uvek prebacuje na nekog drugog, mnogo je drugačije", utisak je Stojkovića.

Lider je u Partizanu, ali i reprezentaciji Srbije.

"U reprezentaciji se uvek poštuje stariji, hijerarhijski sve funkcioniše kako treba. U Nemačkoj su lideri bili Sava (Milošević) i Deki (Stanković), sada smo tu Bane (Ivanović), Koki (Koroman) i ja. Slično je kao i ovde...", rekao je prvi golman Partizana.

Stojković je na zadovoljstvo svih u Partizanu ove zime produžio ugovor sa "parnim valjkom" na još četiri godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar