Бесплатно скијање маркетиншки трик?!

Прије скоро два мјесеца, руководства шест општина града Источно Сарајево и менаџмент Олимпијског центра „Јахорина“ потписали су уговор о бесплатном скијању за сву дјецу са подручја града. Међутим, провођење уговора у пракси не иде баш најбоље.

Република Српска 02.01.2018 | 20:58
Бесплатно скијање маркетиншки трик?!
Уговор о бесплатном скијању на Јахорини обрадовао је малишане из Источног Сарајева, али и њихове родитеље. Скијање је, нажалост, због финансија последњих година постало недостижно за многу дјецу, па је у граду који се некада хвалио учесницима Олимпијских зимских игара све више омладине која никада није стала на скије.

Међутим, првобитна еуфорија брзо је спласнула и поставља се питање да ли је цијела прича била само маркетиншки трик Олимпијског центра.

"Ми и даље стојима иза онога што смо обећали", тврди директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и додаје да сва дјеца из Источног Сарајева могу да користе бесплатан ски-пас сваки дан.

Ипак, родитељи који дођу на Јахорину не могу за своју дјецу да добију бесплатан ски-пас.

"Долазак мора да буде организован, јер неко мора да гарантује да ће, ако су дјеца скијаши, користити тај ски-пас, а не да буде злоупотреба. За дјецу која нису скијаши неко мора гарантовати да ће имати учитеље скијања са лиценцом, да имају осигурање и сву неопходну опрему", каже директор Љевнаић и истиче да је све то обавеза локалних заједница.

Нажалост, неке општине нису у стању да организују одлазак дјеце на планину. Неке су, попут општине Пале, ограничиле могућност бесплатног скијања на само један радни дан у седмици, само за дјецу од шестог разреда основне школе и средњошколце и то само за оне који већ знају да скијају. За млађу дјецу и оне који нису скијаши, бесплатног скијања нема, па чак ни за оне који би на планину ишли са родитељима који ће пазити на њих и обучавати их.

"У току су разговори да добијемо бесплатне ски-карте и за ону дјецу која би ишла са родитељима", тврди начелник општине Пале Бошко Југовић и додаје:

"Треба да схватите да је ово почетак, ово су порођајне муке. Још договарамо финесе како да све то изведемо, јер видимо да има проблема."

Одлазак дјеце са родитељина на бесплатно скијање и даље неће бити могуће, јер у Олимпијском центру тврде да би тако настао хаос.

"Ми немамо довољно капацитета за тако нешто; нама је једино могуће да једна особа ујутру преузме бесплатне ски-пасове по списку дјеце који је достављен дан раније, те да та иста особа ски-пасове раздужи на крају дана", каже директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и истиче да уз мало труда и рада то није проблем организовати.

У цијелу причу укључило се и руководство града Источно Сарајево.

Како би финансијски рестеретили општине, суфинансираће превоз до планине. Од 3.јануара до 15. априла организоване су повратне аутобуске линије од Источне Илиџе, преко Пала до Јахорине и од Сокоца, преко Мокрог и Пала до Јахорине. Превоз је бесплатан за сву дјецу, али по списковима општина, што значи да родитељи не могу рачунати на бесплатну аутобуску карту за дијете ако пут планине крену у приватном аранжману.

"Град Источно Сарајево ради оно што је у његовој надлежности, а то је превоз. Ми смо то обећали и то ћемо испунити", поручује градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и објашњава:

"На основу списка који општина достави возачу аутобуса, та дјеца ће моћи бесплатно да се возе. Како ће општине то организовати, по којем моделу, то не знам.

Изгледа да због вишегодишње небриге и незаинтересованости за скијашку обуку малишана из Источног Сарајева, овогодишњи гест Олимпијског центра "Јахорина" неће бити искоришћен у пуном капацитету.



БН телевизија

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Домацин

02.01.2018 20:02

Само треба обећавати. Народ све заборавља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стивен

05.01.2018 16:15

Само да нам се начелник не облизни куд онда.

Name

Ре

05.01.2018 16:34

Захваљунуци неспособности нацелника Југовица са Пала,пропао ме пројекат бесплатног скијања...

Name

Лажни домаћин Бошко

06.01.2018 05:29

Начелник Југовиц спада у категорију приградског сељака. Такви људи су врло кварни, врло подли и врло опасни. Боско Југовиц је представљен као узоран домаћин, радник, родитељ.. Итд. Када би домаћин човјек без хљеба оставио радника и избацио га на улицу. Боско Југовиц отпушта часне и поштене људе из општине а прима ухљебе и не раднике. За скијање је исто слагао јер он као први човјек општине је слагао да ће сва дјеца моћи бесплатно да се сликају. ТО ЈЕ НО ТОРНА ЛАЖ, нема бесплатног скијања на Јахорини за Паљанску дјецу. Питам те Бошко Југовицу чега си ти и коме си ти домаћин.Када требаш да лажеш за скијање и отпуштас људе из општине тада се понашаш домаћински, када треба несто корисно да урадиш вадиш се на опозицију и скупштинску већину. Како се Бога не бојиш човјече.

Name

БАБА11ЦЦ

02.01.2018 20:11

Још једна лаз и превара снсд кримоса!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

02.01.2018 20:11

Опет јети Елек

ОДГОВОРИТЕ
Name

скијање

02.01.2018 20:21

лази лаго макар било драго одлазисе нико није удавијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скијање на тв

02.01.2018 20:27

Пријавио сам дијете јер је рецено да се могу пријавити сви који желе, а рецено нам је и она дјеца која не знају а тек требају да науче скијати. И тако, надали смо седа це све фино почети, али стиже одговор да само могу дјеца која вец знају скијати, те се тако број увелико смањио. То није оно што нам је првобитно рецено и што смо цули од неких званичника путем медија. Нажалост, не може више човјек вјеровати ни у шта јер те разни науче да више не вјерујеш у оно што казу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стока

02.01.2018 20:28

Гласајте опет за снсд и бошка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

02.01.2018 21:13

Е мој Југовицу ти не знаш јеси ли пошао или дошао, не знаш куда гониш домаћине. Овдје није до ОЦ већ до општине Пале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све на медије оде

02.01.2018 21:24

Јако је тузно сто се овакви текс.објављују и јако рузни коментари све је јасно ко ово плаца боље да сацувају за кампању па неце и њина да плацају само це Боску...па це опет 4 године да пљују

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

02.01.2018 21:38

Елек тески криминалац и олос ко мозе њему вјеровати кад зине лазе.Како би рафио да криминалком Нарасом да нису лопови обадбоје.Ко мозе њему вјеровати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

02.01.2018 22:03

умјесто повећања акциза увести ПДВ на лажи и обећања ,ух колико би пара дошло у касу

ОДГОВОРИТЕ
Name

паљанин

02.01.2018 22:08

Није што не могу испунити обећано, логично је било да је то ортодоксна лаж и глупост. Проблем је што мораш бити коњ па обећати немогуће. Југовић је човјек сељак, нажалост, испало је да је и варалица и лажов. Како и не би био, па десетине милиона марака су украдене у задњих десетак година само у Елекродистрибуцији Пале, Југовић је био други човјек све то вријеме у тој фирми. Све се бојим да ништа ниие знао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

03.01.2018 06:29

Хахаха. Џаба насанкани па сад би џаба и на скијање. Па господо паљани не може све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само напријед

03.01.2018 09:32

Није скијање за свакога, зна се ко треба и може скијати на Јахорини. Ма ни санкање и штеање по Јахорини није за свакога, држите се ви Пала, нисте боље ни заслужили. Напријед Бошко уз тебе су највиђенији грађани Пали на челу са Елеком, Југовићем, Гољанином, Короманом, Којићем а ови јадни и завидни могу само да се санкају на Каловитим брдима. Ништа не раде, сједе по кафанама по цијели дан, жицају марку од бабине пензије а још би и Јахорину да загађују.

Name

Ста фали насем нацелнику

03.01.2018 10:58

Тако је,јаки љуади су уз Боска сто је довољно за напредак Пала,Ста це му папци и људи без успијеха.на овом порталу висе о Палама нег о Бијељини И Мици каква слуцајност

Name

Сладјан

05.01.2018 16:19

СТО ДА СЕ ПРАВИ РАЈ НА ЈАХОРИНИ КАД ОВДЕ ИМАМО ПАКЛЕНУ ЕКИПУ НА ОКУПУ.

Name

Јоја

03.01.2018 07:43

Нема дзабе ни у старе бабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

03.01.2018 11:51

Ајде саберите колико треба цетвероцланој породици да оде један дан на Јахорину на скијање. Под условом да изнајмљују опрему треба им 400 км. Док плати 4 ски паса, па 4 пара скија, па фамозни улаз на планину, па паркинг и док плати гориво и попије цај...Па ко мозе на насим крајевима то да плати. Од ове године Јахорина је тотално закљуцана за нас који зивимо око ње. На залост наса дјеца неце знати како скијање изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко ко зна

03.01.2018 16:43

Јахорина није социјална планина. Ту долази клијентела која мозе да плати оне цијене и да им није скупо. Имате Равну планину за скијање, имате карте за дјецу преко клубова кад вец ови из опстине нису способни да формирају групе и искористе прилику да дјецу изведу на планину и цист ваздух. Одувијек се исло организовано на скијање у вријеме распуста, нзм ста сада некоме није јасно?