Медији тресу Пиринеје - Роналдо тражио да оде!

Кристијано Роналдо затражио је од челника Реал Мадрида да му дозволе да на крају сезоне напусти клуб, преносе шпански и британски медији.  Трач или не: Кристијано Роналдо одлази из Реала? Португалац је, наводно, тражио мању откупну клаузулу и о свему већ обавестио ПСЖ и Манчестер јунајтед.

Фудбал 31.12.2017 | 08:45
Медији тресу Пиринеје - Роналдо тражио да оде!
Португалац је пре годину дана потписао уговор са Мадриђанима до 2021. године, а откупна клаузула је невероватних милијарду евра.

Међутим, најбољи фудбалер света је затражио да га клуб пусти за "разумну" цену, од максимално 100 милиона евра.

Спекулише се да је момак са острва Мадеира у лошим односима са првим човеком Реала Флорентином Пересом, тачније да уопште не говоре. 

Дешавања на 'Сантијаго Бернабеуу' помно прате Манчестер јунајтед и Пари Сен Жермен који су први фаворити да га доведу у своје редове.

Да ли је на помолу растанак Кристијана Роналда и Реал Мадрида?

Наводно, Португалац је тражио клупском руководству да смањи откупну клаузулу у његовом уговору са милијарду на 100 милиона евра или мање, пишу шпански медији и додају да су менаџери званично најбољег фудбалера света обавестили Пари Сен Жермен и Манчестер јунајтед да је њихов клијент спреман да се бори за одлазак из "краљевског клуба".

Роналдо је, истичу, од председника Флорентина Переза тражио "реалну цену", како би заинтересовани клубови могли да га купе.

Шпански медији помињу и да је Португалац у лошим односима са председником клуба, а извор близак једним од најбољих играча Реала свих времена навео је да "чак и не жели да разговара са Перезом".

Роналдо је, наводно, незадовољан јер Перез није одржао обећање и финансијски побољшао његов уговор, у односу на друге врхунске фудбалере.

Сјајни нападач је предводио Реал до титуле у Шпанији, Лиге шампиона и светског клупског првенства, а освојио је и Златну лопту. Већу плату од њега, међутим, имају Лионел Меси из Барселоне и Нејмар из Пари Сен Жермена.

Медији, такође, наводе и да је Роналдо незадовољан због "мањка поштовања" на церемонији доделе Златне лопте у Паризу, пошто је Перез разговарао са Нејмаром и рекао му "да је лакше освојити Златну лопту када си члан Реал Мадрида".

Роналдов уговор истиче на лето 2021. године, а тренер Зинедин Зидан рекао је прошле недеље да Роналдо на основу свега што је урадио заслужује сво поштовање клуба, али да ће се о томе разговарати после паузе у првенству.

Извор: Б92/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар