Mediji tresu Pirineje - Ronaldo tražio da ode!

Kristijano Ronaldo zatražio je od čelnika Real Madrida da mu dozvole da na kraju sezone napusti klub, prenose španski i britanski mediji.  Trač ili ne: Kristijano Ronaldo odlazi iz Reala? Portugalac je, navodno, tražio manju otkupnu klauzulu i o svemu već obavestio PSŽ i Mančester junajted.

Fudbal 31.12.2017 | 08:45
Mediji tresu Pirineje - Ronaldo tražio da ode!
Portugalac je pre godinu dana potpisao ugovor sa Madriđanima do 2021. godine, a otkupna klauzula je neverovatnih milijardu evra.

Međutim, najbolji fudbaler sveta je zatražio da ga klub pusti za "razumnu" cenu, od maksimalno 100 miliona evra.

Spekuliše se da je momak sa ostrva Madeira u lošim odnosima sa prvim čovekom Reala Florentinom Peresom, tačnije da uopšte ne govore. 

Dešavanja na 'Santijago Bernabeuu' pomno prate Mančester junajted i Pari Sen Žermen koji su prvi favoriti da ga dovedu u svoje redove.

Da li je na pomolu rastanak Kristijana Ronalda i Real Madrida?

Navodno, Portugalac je tražio klupskom rukovodstvu da smanji otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru sa milijardu na 100 miliona evra ili manje, pišu španski mediji i dodaju da su menadžeri zvanično najboljeg fudbalera sveta obavestili Pari Sen Žermen i Mančester junajted da je njihov klijent spreman da se bori za odlazak iz "kraljevskog kluba".

Ronaldo je, ističu, od predsednika Florentina Pereza tražio "realnu cenu", kako bi zainteresovani klubovi mogli da ga kupe.

Španski mediji pominju i da je Portugalac u lošim odnosima sa predsednikom kluba, a izvor blizak jednim od najboljih igrača Reala svih vremena naveo je da "čak i ne želi da razgovara sa Perezom".

Ronaldo je, navodno, nezadovoljan jer Perez nije održao obećanje i finansijski poboljšao njegov ugovor, u odnosu na druge vrhunske fudbalere.

Sjajni napadač je predvodio Real do titule u Španiji, Lige šampiona i svetskog klupskog prvenstva, a osvojio je i Zlatnu loptu. Veću platu od njega, međutim, imaju Lionel Mesi iz Barselone i Nejmar iz Pari Sen Žermena.

Mediji, takođe, navode i da je Ronaldo nezadovoljan zbog "manjka poštovanja" na ceremoniji dodele Zlatne lopte u Parizu, pošto je Perez razgovarao sa Nejmarom i rekao mu "da je lakše osvojiti Zlatnu loptu kada si član Real Madrida".

Ronaldov ugovor ističe na leto 2021. godine, a trener Zinedin Zidan rekao je prošle nedelje da Ronaldo na osnovu svega što je uradio zaslužuje svo poštovanje kluba, ali da će se o tome razgovarati posle pauze u prvenstvu.

Izvor: B92/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar