Улаже жалбу на судску пресуду

Шпански судац издао је европску потјерницу за смијењеним каталонским предсједником Карлес Пуџдемон изјавио је његов адвокат Паул Бекаерт за белгијску телевизијску станицу ВРТ НWС.

Свијет 03.11.2017 | 10:39
Улаже жалбу на судску пресуду
Потјернице су такође издате за још четверо бивших каталонских министара који су такођер у Белгији.

Он није пружио више детаља о потјерници, коју сада белгијски тужиоци морају разматрати, али је наговијестио да ће Пуџдемон уложити жалбу на сваку белгијску одлуку да га изручи Шпанији.

Није било потврде издавања потјерница из Шпаније. У ранијим извјештајима шпанских медија наводи се да је суткиња Кармен Ламела припремила потјернице али да их још није званично послала.

Свих пет каталонских посланика који су изведени на рочиште пред Национални суд у Мадриду суочава се с оптужбама за побуну, позивање на немире и проневјеру јавних средстава. Те оптужбе повлаче затворске казне и до 30 година.

Суд је већ наредио притвор без кауције за осмеро осталих чланова регионалне владе који су свједочили на суду у четвртак, укључујући бившег потпредсједника каталонске регионалне владе Ориола Јункераса. 

Деветом члану регионалне владе, Санти Вили, одређена је кауција од 50.000 евра, преноси дпа.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БАБА11

03.11.2017 12:10

Само ти улази залбе затвор цека сваког ко прави референдуме у Европи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

03.11.2017 15:08

Гдје је сад велики баја усро се ко грлица кад је видио како пролазе они који покусају развалити дрзаву и одрзати референдум он је мањи од маковог зрна он само онако уптазно србује и утом има само подрскуњегових срба које је он убједио да је добро све сто он ради као корејски диктатор