Говор ако почне Трећи свјет. рат

Краљица Елизабета има припремљен говор у случају да почне Трећи светски рат. Иако је написан 1983. године на врхунцу Хладног рата, стално се ажурира како би одражавао тренутну ситуацију.

Свијет 16.09.2017 | 18:47
Говор ако почне Трећи свјет. рат
Имајући у виду да тензије између међународне заједнице и Северне Кореје расту, писци говора њеног величанства кажу да га проверавају, како би били сигурни да је спреман.

Северна Кореја је изазвала осуду пошто је испалила балистичку ракету преко Јапана и Пацифика, а наставак провокације изазива страхове да је нови светски рат неизбежан.

Како наводи ББЦ, говор краљице у том случају звучао би овако:

"Сада, ово лудило рата се још једном шири кроз свет, а наша храбра земља се мора поново припремити да преживи упркос свему.

Никад нисам заборавила тугу и понос који сам осећала када смо моја сестра и ја слушале нашег оца и његове инспиративне речи оног судбоносног дана 1939. (на почетку Другог светског рата). Ниједног тренутка нисам могла да замислим да ће и мене једног дана запасти та грозна дужност.

Али, без обзира на то које све препреке нађу испред нас, особине које су помогле да сачувамо нашу слободу већ два пута у овом тужном веку ће још једном бити наша снага.

Мој муж и ја делимо са породицама широм земље страх који осећамо за синове и ћерке, мужеве и браћу који су нас оставили да би служили својој земљи".

Завршава се речима: "Док се трудимо заједно да се боримо против новог зла, молимо се за нашу земљу и за људе добре воље где год да су. Бог вас благословио."

Извор: Србија.данас

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

16.09.2017 17:58

Све у име Бога ! Пљачка .Ратови,Патња.Разарања. ...Коме је вјера донијела добра ? Само богатима који се тек почну клети у Бога кад се најаме. А онда користе Бога да сиротиња им слузи. Писам се у сваку вјеру .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гама-Раy

16.09.2017 18:56

Ово је идеално вријеме за треци свјетски.Технологија није толико напредовала да богати побјегну негдје у свемир.Само распалите.

Name

Зоки РЕ

16.09.2017 20:01

Изгледа да се РЕ једино с тобом слазем у вецини реални коментара.И ја тако исто мислим као и ти,најлаксе је људима манипулисати помоцу Вјере и Бога,а ја сам Атеиста сто посто,док смо мање се Богу молили,а висе се понагали,увазавали,постовали и радили љепсе смо зивјели и били задовољнији у окрузењу добрих људи и Пријатеља,док је све ово сад гадост.Зивио!

Name

Ре Госпођо,

17.09.2017 17:53

Како нецете да разумете,вас нико не угрозава: дали разумете, засто би некоме било забрањено " ако је некима дозвољено ,