Govor ako počne Treći svjet. rat

Kraljica Elizabeta ima pripremljen govor u slučaju da počne Treći svetski rat. Iako je napisan 1983. godine na vrhuncu Hladnog rata, stalno se ažurira kako bi odražavao trenutnu situaciju.

Svijet 16.09.2017 | 18:47
Govor ako počne Treći svjet. rat
Imajući u vidu da tenzije između međunarodne zajednice i Severne Koreje rastu, pisci govora njenog veličanstva kažu da ga proveravaju, kako bi bili sigurni da je spreman.

Severna Koreja je izazvala osudu pošto je ispalila balističku raketu preko Japana i Pacifika, a nastavak provokacije izaziva strahove da je novi svetski rat neizbežan.

Kako navodi BBC, govor kraljice u tom slučaju zvučao bi ovako:

"Sada, ovo ludilo rata se još jednom širi kroz svet, a naša hrabra zemlja se mora ponovo pripremiti da preživi uprkos svemu.

Nikad nisam zaboravila tugu i ponos koji sam osećala kada smo moja sestra i ja slušale našeg oca i njegove inspirativne reči onog sudbonosnog dana 1939. (na početku Drugog svetskog rata). Nijednog trenutka nisam mogla da zamislim da će i mene jednog dana zapasti ta grozna dužnost.

Ali, bez obzira na to koje sve prepreke nađu ispred nas, osobine koje su pomogle da sačuvamo našu slobodu već dva puta u ovom tužnom veku će još jednom biti naša snaga.

Moj muž i ja delimo sa porodicama širom zemlje strah koji osećamo za sinove i ćerke, muževe i braću koji su nas ostavili da bi služili svojoj zemlji".

Završava se rečima: "Dok se trudimo zajedno da se borimo protiv novog zla, molimo se za našu zemlju i za ljude dobre volje gde god da su. Bog vas blagoslovio."

Izvor: Srbija.danas

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

16.09.2017 17:58

Sve u ime Boga ! Pljačka .Ratovi,Patnja.Razaranja. ...Kome je vjera donijela dobra ? Samo bogatima koji se tek počnu kleti u Boga kad se najame. A onda koriste Boga da sirotinja im sluzi. Pisam se u svaku vjeru .

ODGOVORITE
Name

Gama-Ray

16.09.2017 18:56

Ovo je idealno vrijeme za treci svjetski.Tehnologija nije toliko napredovala da bogati pobjegnu negdje u svemir.Samo raspalite.

Name

Zoki RE

16.09.2017 20:01

Izgleda da se RE jedino s tobom slazem u vecini realni komentara.I ja tako isto mislim kao i ti,najlakse je ljudima manipulisati pomocu Vjere i Boga,a ja sam Ateista sto posto,dok smo manje se Bogu molili,a vise se ponagali,uvazavali,postovali i radili ljepse smo zivjeli i bili zadovoljniji u okruzenju dobrih ljudi i Prijatelja,dok je sve ovo sad gadost.Zivio!

Name

Re Gospođo,

17.09.2017 17:53

Kako necete da razumete,vas niko ne ugrozava: dali razumete, zasto bi nekome bilo zabranjeno " ako je nekima dozvoljeno ,