Ухапшен 18-годишњи младић

Британска полиција ухапсила је данас у луци Довер на југу Енглеске 18-годишњег младића у склопу истраге о одговорним за посљедњи бомбашки напад у Лондону у којем је рањено 29 особа.

Свијет 16.09.2017 | 13:04
Ухапшен 18-годишњи младић
"Јутрос је извршено значајно хапшење у склопу истраге о нападу. Иако смо задовољни постигнутим напретком, истрага се наставља и ниво пријетње остаје на критичном", рекао је полицијски званичник Нил Басу.

Британски премијер Тереза Меј рекла је да "критични" ниво пријетње значи да је пријетња од напада неминовна.

Импровизована експлозивна направа, како прелиминарни резултати истраге показују, није активирана на одговарајући начин и од почетка године је пети већи терористички напад, а за који је одговорност преузела "Исламска држава".

"У овом периоду, војска ће на одређеним локацијама на дужности обезбјеђења замјенити полицију. Биће примјетно присуство наоружних полицајаца на мрежи градског превоза и на улицама како би се пружиле додатне гаранције и заштита током истраге", рекла је Мејова у телевизијском обраћању.

Бомба је активирана у метроу у централном дијелу Лондона у вријеме саобраћајног шпица. Неколико путника је задобило опекотине а остали су повријеђени у људском стампеду покренутом након што су људи покушали да побјегну са станице.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар