Uhapšen 18-godišnji mladić

Britanska policija uhapsila je danas u luci Dover na jugu Engleske 18-godišnjeg mladića u sklopu istrage o odgovornim za posljednji bombaški napad u Londonu u kojem je ranjeno 29 osoba.

Svijet 16.09.2017 | 13:04
Uhapšen 18-godišnji mladić
"Jutros je izvršeno značajno hapšenje u sklopu istrage o napadu. Iako smo zadovoljni postignutim napretkom, istraga se nastavlja i nivo prijetnje ostaje na kritičnom", rekao je policijski zvaničnik Nil Basu.

Britanski premijer Tereza Mej rekla je da "kritični" nivo prijetnje znači da je prijetnja od napada neminovna.

Improvizovana eksplozivna naprava, kako preliminarni rezultati istrage pokazuju, nije aktivirana na odgovarajući način i od početka godine je peti veći teroristički napad, a za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

"U ovom periodu, vojska će na određenim lokacijama na dužnosti obezbjeđenja zamjeniti policiju. Biće primjetno prisustvo naoružnih policajaca na mreži gradskog prevoza i na ulicama kako bi se pružile dodatne garancije i zaštita tokom istrage", rekla je Mejova u televizijskom obraćanju.

Bomba je aktivirana u metrou u centralnom dijelu Londona u vrijeme saobraćajnog špica. Nekoliko putnika je zadobilo opekotine a ostali su povrijeđeni u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su ljudi pokušali da pobjegnu sa stanice.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar