Сјеверна Кореја нарушава мир

Савјет безбједности УН осудио је "веома провокативну" пробу балистичког пројектила који је извршила Сјеверна Кореја и од Пјонгјанга захтијева да одмах обустави "нечувене поступке" и да искаже своју посвећеност денуклеаризацији Корејског полуострва.

Свијет 16.09.2017 | 10:32
Сјеверна Кореја нарушава мир
Савјет безбједности је на ванредном састанку оптужио Сјеверну Кореју да нарушава регионални мир и безбједност лансирањем посљедњег пројектила изнад Јапана и истиче да нуклеарне и ракетне пробе "изазивају велику забринутост широм свијета" и да представаљају пријетњу по свих 193 чланице свјетске организације.

Сјеверна Кореја је јуче из Сунана, недалеко од аеродрома у Пјонгјангу, извршила пробу балистичког пројектила са најдужим дометом до сада. Ракета је прелетјела Јапан и пала у сјеверни дио Пацифика.

Нова ракетна проба извршена је четири дана након што је Савјет безбједности увео нове, оштре санкције Сјеверној Кореји због нуклеарне пробе обављене 3. септембра.

Министарство спољних послова Сјеверне Кореје осудило је санкције и најавило да ће Пјонгјанг удвосатручити напоре за "јачање ради заштите суверенитета и права на постојање своје земље".

Савјет безбједности УН је након састанка иза затворених врата саопштио да све земље морају у потпуности, свеобухватно и одмах спровести све санкције против Сјеверне Кореје.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Никола незнановиц.

16.09.2017 08:56

Добице погузици само полако бице мањи од макова зрна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2017 10:19

ЈЕл од вас? А амери ако имају муда сто некрену на њија.прпа ваља добит по носу

Name

ре незнановицу

16.09.2017 10:25

Никола,поново морас у основну сколу.Мора да науцис несто о томе,засто се видим интересујес.

Name

СбУН

16.09.2017 09:17

Бла-бла-блаааааа,као и увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

16.09.2017 10:13

Да ли би плако или се смијо,Сјеверна Кореја нарусава мир,који безобразлуг,ароганција,лицемјерје,дволицност западног свијета реци да Сјеверна Кореја нарусава мир која никог не напада а УСА сваког дана убија недузне по свијету па фасистицки Израел сваког дана убија у окупираној Палестини недузне.Највеца пријетња свјетском миру су Израел и УСА.Ко контролисе медије и банке тај влада свијетом,бице вам јос јасније ко влада свијетом само размислите који народ абсолутно се не смије ни помислити да би га критиковали.

ОДГОВОРИТЕ