Јоветић мијења Мбапеа?!

Репрезентативац Црне Горе већ је у Монаку, који ће га довести из Интера за само 11 милиона евра.  оветић у Монаку! Нека је са срећом! После Италије, Енглеске и Шпаније, Јо-Јо ће заиграти и у Француској.

Фудбал 28.08.2017 | 17:30
Јоветић мијења Мбапеа?!
Стеван Јоветић (27) играће за четврти клуб у последње четири сезоне!

Према писању француских и италијанских медија, он ће за 11 милиона евра прећи из Интера у Монако и покушати да попуни празнину насталу очекиваним трансфером Килијана Мбапеа у Пари сен Жермен.

Јоветић је у недељу већ допутовао у Монако и присутан је на дерби мечу првенства Француске против Олимпика из Марсеја.

Потписивање уговора очекује се у наредних дан-два.

Јоветић је прошле сезоне играо за Интер до јануара, па онда отишао у Севиљу као позајмљен играч. Пре тога је од 2013. до 2016. био члан Манчестер ситија, с тим да је сезону 2015/16 провео на позајмици у Интеру.

Сајт Ђанлуке ди Марција најављује да ће Интер скинути са платног списка још једног нападача, а реч је о Бразилцу Габријелу Барбоси Габиголу, који је пред потписом за Бенфику.

Исте вечери када је одјекнула трансфер бомба да су ПСЖ и Монако постигли договор око трансфера Килијана Мбапеа у Град светлости, клуб из Кнежевине је ангажовао нападача - Стевана Јоветића!

Црногорски нападач се после две године мука и патње решио Интера који га није довољно ценио и у којем није могао да искаже потенцијал до краја. Данас је уз посредство ФалијаРамаданија постигнут договор око трансфера Јоветића на стадион Луј ИИ.

Јоветић је у друштву свог агента данас допутовао у Монте Карло, договорио своје услове, а претходно су Кнежеви постигли споразум са Интером. Вечерас је био гост на мечу против Марсеља и посматрао је нове саиграче.

Монако ће платити Неразурима 11.000.000 евра на име обештећења што је отприлике оно на чему је Интер инсистирао овог лета. Подсетимо да су од Свеиље тражили 13.000.000 евра за Јоветића, а да су Шпанци нудили само 6.000.000 евра. Монако је доставио задовољавајућу понуду, а Јоветић је инсистирао на преласку у табор Кнежева. Због тога је одбио понуде Валенсије, Сампдорије, Марсеља, Фиорентине, Њукасла, Брајтона, Лација, Бенфике… Желео је само у Монако и жеља му се остварила.

Француски медији наводе да Јоветић није замена за Мбапеа већ да ће обављати улогу коју је у прошлој сезони имао Валер Жермен који је отишао у Марсељ овог лета. Жермен је играо као други нападач или улазио као џокер са клупе када су Мбапе и Фалкао играли у тандему. Очекује се да ће уместо Мбапеа, место у стартној постави заузети млади Дијакаби.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар