Jovetić mijenja Mbapea?!

Reprezentativac Crne Gore već je u Monaku, koji će ga dovesti iz Intera za samo 11 miliona evra.  ovetić u Monaku! Neka je sa srećom! Posle Italije, Engleske i Španije, Jo-Jo će zaigrati i u Francuskoj.

Fudbal 28.08.2017 | 17:30
Jovetić mijenja Mbapea?!
Stevan Jovetić (27) igraće za četvrti klub u poslednje četiri sezone!

Prema pisanju francuskih i italijanskih medija, on će za 11 miliona evra preći iz Intera u Monako i pokušati da popuni prazninu nastalu očekivanim transferom Kilijana Mbapea u Pari sen Žermen.

Jovetić je u nedelju već doputovao u Monako i prisutan je na derbi meču prvenstva Francuske protiv Olimpika iz Marseja.

Potpisivanje ugovora očekuje se u narednih dan-dva.

Jovetić je prošle sezone igrao za Inter do januara, pa onda otišao u Sevilju kao pozajmljen igrač. Pre toga je od 2013. do 2016. bio član Mančester sitija, s tim da je sezonu 2015/16 proveo na pozajmici u Interu.

Sajt Đanluke di Marcija najavljuje da će Inter skinuti sa platnog spiska još jednog napadača, a reč je o Brazilcu Gabrijelu Barbosi Gabigolu, koji je pred potpisom za Benfiku.

Iste večeri kada je odjeknula transfer bomba da su PSŽ i Monako postigli dogovor oko transfera Kilijana Mbapea u Grad svetlosti, klub iz Kneževine je angažovao napadača - Stevana Jovetića!

Crnogorski napadač se posle dve godine muka i patnje rešio Intera koji ga nije dovoljno cenio i u kojem nije mogao da iskaže potencijal do kraja. Danas je uz posredstvo FalijaRamadanija postignut dogovor oko transfera Jovetića na stadion Luj II.

Jovetić je u društvu svog agenta danas doputovao u Monte Karlo, dogovorio svoje uslove, a prethodno su Kneževi postigli sporazum sa Interom. Večeras je bio gost na meču protiv Marselja i posmatrao je nove saigrače.

Monako će platiti Nerazurima 11.000.000 evra na ime obeštećenja što je otprilike ono na čemu je Inter insistirao ovog leta. Podsetimo da su od Sveilje tražili 13.000.000 evra za Jovetića, a da su Španci nudili samo 6.000.000 evra. Monako je dostavio zadovoljavajuću ponudu, a Jovetić je insistirao na prelasku u tabor Kneževa. Zbog toga je odbio ponude Valensije, Sampdorije, Marselja, Fiorentine, Njukasla, Brajtona, Lacija, Benfike… Želeo je samo u Monako i želja mu se ostvarila.

Francuski mediji navode da Jovetić nije zamena za Mbapea već da će obavljati ulogu koju je u prošloj sezoni imao Valer Žermen koji je otišao u Marselj ovog leta. Žermen je igrao kao drugi napadač ili ulazio kao džoker sa klupe kada su Mbape i Falkao igrali u tandemu. Očekuje se da će umesto Mbapea, mesto u startnoj postavi zauzeti mladi Dijakabi.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar