Лондон: Напад на посланике?

Из британског парламента процурели су подаци о шокантним безбједносним пропустима након што је полиција извела тајни симулирани терористички напад у којем је могло бити убијено више од 100 посланика, а у зграду парламента се могло ући за мање од пет минута, преноси данас британски "Телеграф".

Свијет 27.08.2017 | 10:28
Лондон: Напад на посланике?
У пробном нападу, који су извели усред ноћи, полицајци прерушени у екстремисте користили су чамац како би здању парламента пришли са ријеке, а потом су лако ушли у зграду и провалили у салу Доњег дома, наводи лондонски лист.

"Када би се овакав напад поновио као реалан, могао би узроковати масовне губитке", упозорава се у тексту. Вјежба је изведена док је парламент био на паузи раније ове године, а већина посланика није ништа знала о резултатима теста.

Међутим, три неименована извора упозната са овим инцидентом и шокирана безбједносном слабошћу коју је тест изнио на видјело, открила су "Телеграфу" исход тајне полицијске вежбе.

Један од извора закључио је да би јавност била "ужаснута" када би знала шта се догодило, док је други упозорио: "Ми смо лаке мете".

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Среца

27.08.2017 09:01

Среца за парламентарце да су били на паузи, инаце би вјезба била стварна као и неке друге "вјезбе"!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хондо

27.08.2017 09:51

Треба уоцити да ИСИЛ јос никада није напао односно ликвидирао ниједног политицара, војног команфанта итд вец убијају цивиле и новинаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

подрињац

28.08.2017 05:48

Ваљда се то једном и обистини.

ОДГОВОРИТЕ