London: Napad na poslanike?

Iz britanskog parlamenta procureli su podaci o šokantnim bezbjednosnim propustima nakon što je policija izvela tajni simulirani teroristički napad u kojem je moglo biti ubijeno više od 100 poslanika, a u zgradu parlamenta se moglo ući za manje od pet minuta, prenosi danas britanski "Telegraf".

Svijet 27.08.2017 | 10:28
London: Napad na poslanike?
U probnom napadu, koji su izveli usred noći, policajci prerušeni u ekstremiste koristili su čamac kako bi zdanju parlamenta prišli sa rijeke, a potom su lako ušli u zgradu i provalili u salu Donjeg doma, navodi londonski list.

"Kada bi se ovakav napad ponovio kao realan, mogao bi uzrokovati masovne gubitke", upozorava se u tekstu. Vježba je izvedena dok je parlament bio na pauzi ranije ove godine, a većina poslanika nije ništa znala o rezultatima testa.

Međutim, tri neimenovana izvora upoznata sa ovim incidentom i šokirana bezbjednosnom slabošću koju je test iznio na vidjelo, otkrila su "Telegrafu" ishod tajne policijske vežbe.

Jedan od izvora zaključio je da bi javnost bila "užasnuta" kada bi znala šta se dogodilo, dok je drugi upozorio: "Mi smo lake mete".

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sreca

27.08.2017 11:01

Sreca za parlamentarce da su bili na pauzi, inace bi vjezba bila stvarna kao i neke druge "vjezbe"!!!!!

ODGOVORITE
Name

Hondo

27.08.2017 11:51

Treba uociti da ISIL jos nikada nije napao odnosno likvidirao nijednog politicara, vojnog komanfanta itd vec ubijaju civile i novinare.

ODGOVORITE
Name

podrinjac

28.08.2017 07:48

Valjda se to jednom i obistini.

ODGOVORITE