Макронова шминка коштала 26.000 €!

Стварност је увијек мало љепша када се нашминка, нарочито ако не цвјетају руже.

Свијет 25.08.2017 | 10:49
Макронова шминка коштала 26.000 €!
А док Француска муку мучи да се избори с кризом, њен предсједник Емануел Макрон је на личну шминку и пудерисање, за три мјесеца, потрошио чак 26.000 евра!

За три прва мјесеца Макроновог боравка у Јелисеју, генералном секретару предсједничке палате на име пружених услуга ове врсте шефу државе стигла су два рачуна, један на 10.000 евра, а други на 16.000.

На избору шминкерке лично се ангажовала Макронова супруга Брижит. Њен задатак је да нови предсједник увијек дјелује преплануло и одморно.

Наташа М. га прати на свим путовањима и увијек је спремна да прискочи да би предсједник добро изгледао. За разлику од својих претходника, Макрон није ангажовао шминкерку на пуно радно вријеме, већ је зове по потреби.

Ако је судити по висини рачуна, очигледно је да му је често потребна. Емануел Макрон се залаже за штедњу на свим нивоима, али своју шминкерку на овај начин плаћа више него његов претходник Оланд, чија је имала плату 6.000 нето, односно 7.700 евра бруто.

Јавност је својевремено била скандализована и када се сазнало да је бивши предсједник Франсоа Оланд имао личног фризера с платом од 10.000 евра мјесечно, да би му даноноћно био на располагању. Ово сазнање је истовремено узроковало и лавину пошалица на Оландов рачун.

Званична шминкерка Оландовог претходника Николе Саркозија зарађивала је, иначе, 8.000 евра мјесечно. Податак о трошковима за шминкање новог предсједника изазвао је доста реакција у француској јавности, у тренутку док се земље труди да поврати финансијску равнотежу.

Јефтина радна снага

Француски предсједник Емануел Макрон стигао је у четвртак у Румунију, гдје је најавио да ће изразити забринутост због радника из источне Европе који, као извор јефтине радне снаге, бивају привремено распоређени на радна мјеста у богатијим европским земљама.

Макрон жели да компанијама наметне обавезу да таквим радницима исплаћују исте плате као и домаћим, као и да период на који они могу да буду распоређени на рад у иностранству буде ограничен на годину дана.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кики

25.08.2017 14:01

Ово је вријеме болесника...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Харадинај

25.08.2017 20:08

Мого је и брата Харадинаја насминкати бар за једно 2000.

ОДГОВОРИТЕ