Makronova šminka koštala 26.000 €!

Stvarnost je uvijek malo ljepša kada se našminka, naročito ako ne cvjetaju ruže.

Svijet 25.08.2017 | 10:49
Makronova šminka koštala 26.000 €!
A dok Francuska muku muči da se izbori s krizom, njen predsjednik Emanuel Makron je na ličnu šminku i puderisanje, za tri mjeseca, potrošio čak 26.000 evra!

Za tri prva mjeseca Makronovog boravka u Jeliseju, generalnom sekretaru predsjedničke palate na ime pruženih usluga ove vrste šefu države stigla su dva računa, jedan na 10.000 evra, a drugi na 16.000.

Na izboru šminkerke lično se angažovala Makronova supruga Brižit. Njen zadatak je da novi predsjednik uvijek djeluje preplanulo i odmorno.

Nataša M. ga prati na svim putovanjima i uvijek je spremna da priskoči da bi predsjednik dobro izgledao. Za razliku od svojih prethodnika, Makron nije angažovao šminkerku na puno radno vrijeme, već je zove po potrebi.

Ako je suditi po visini računa, očigledno je da mu je često potrebna. Emanuel Makron se zalaže za štednju na svim nivoima, ali svoju šminkerku na ovaj način plaća više nego njegov prethodnik Oland, čija je imala platu 6.000 neto, odnosno 7.700 evra bruto.

Javnost je svojevremeno bila skandalizovana i kada se saznalo da je bivši predsjednik Fransoa Oland imao ličnog frizera s platom od 10.000 evra mjesečno, da bi mu danonoćno bio na raspolaganju. Ovo saznanje je istovremeno uzrokovalo i lavinu pošalica na Olandov račun.

Zvanična šminkerka Olandovog prethodnika Nikole Sarkozija zarađivala je, inače, 8.000 evra mjesečno. Podatak o troškovima za šminkanje novog predsjednika izazvao je dosta reakcija u francuskoj javnosti, u trenutku dok se zemlje trudi da povrati finansijsku ravnotežu.

Jeftina radna snaga

Francuski predsjednik Emanuel Makron stigao je u četvrtak u Rumuniju, gdje je najavio da će izraziti zabrinutost zbog radnika iz istočne Evrope koji, kao izvor jeftine radne snage, bivaju privremeno raspoređeni na radna mjesta u bogatijim evropskim zemljama.

Makron želi da kompanijama nametne obavezu da takvim radnicima isplaćuju iste plate kao i domaćim, kao i da period na koji oni mogu da budu raspoređeni na rad u inostranstvu bude ograničen na godinu dana.

Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiki

25.08.2017 14:01

Ovo je vrijeme bolesnika...

ODGOVORITE
Name

A Haradinaj

25.08.2017 20:08

Mogo je i brata Haradinaja nasminkati bar za jedno 2000.

ODGOVORITE