Питање Косова се мора решавати

По основу кредита, дуг Развојне банке Војводине је 6. 287. 000 евра, укупно је враћено 545. 414 евра. 2,5 милиона евра главнице није враћено јер су се договорили политичари и мафијаши. . . О питању Косова је рекао да морамо да га решавамо да не бисмо оставили "замрзнут конфликт".

Србија 24.07.2017 | 22:58
Питање Косова се мора решавати
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је за два месеца од како је председник "показао огромну енергију да поправља ствари" гостујући у емисији Телевизије Пинк "Без длаке на језику".

О актуелној кампањи која се води против њега већ 60 дана рекао је да је открио да су рекеташки Курир и политичари из бивше покрајинске власти украли више од шест милиона евра.

- То није кампања, то је линч који се спроводи над једним човеком - рекао је Вучић и захвалио се свим људима који се бринули и питали како је, као и члановима породице који нису погнули главу и плакали.

Први човек Србије је прочитао податке о девизним кредитима од 2007 до 2008. године Развојне банке Војводине.

По основу кредита, дуг је 6.287.000 евра, укупно је враћено 545.414 евра. 2,5 милиона евра главнице није враћено јер су се договорили политичари и мафијаши.



- Хоћете ли државу која ће вама да наплаћује све камате да све избацује из станова, а да неко овако узме 2,5 милиона евра? 60 дана ћутим као заливен, изговарате најгоре лажи зато што нећете да вратите државне паре. Хоћете ли да живите у држави у кој ћете да украдете 2, 5 милиона евра? Од тих пара ћемо да градимо болнице, недамо ти да крадеш од наше деце, а ти туци и лажи, ја ћу то да издржим - рекао је Вучић.

О КОНТРАМИТИНГУ

О контрамитингу на дан његове инаугурације рекао је да је свима јасно ко су прави батинаши и питао шта су радили на улици када је постојао само један пријављен скуп.

- Спречили смо крвопролиће - подвукао је председник Србије.

На питање гледатељке зашто дозвољава Саши Јанковићу и Шабићу да се баве послом којим се баве, Вучић је рекао да док се они баве политиком људи у СНС могу да буду мирни.



- Да је Јанковићев и Јеремићев брат изударан као мој брат. Ја сузу нисам пустио. Готво сам сигуран да је изубијан јер је мој брат. Шта би било да је тако пребијен било ко од чланова породице Јанковић, Јеремић и Радуловић? Не би ме опрали ни Сава ни Дунав. Да је из мог пиштоља у мојој кући и да за њега није постојала дозвола и да је неко њиме убијен да ли бисте ме пустили да будем председник? Обесили бисте ме на Теразијама - навео је Вучић.

САВАМАЛА

Још једном коментаришући аферу "Савамала", Вучић је рекао:

- Драго ми је што је неко од тужилаца смогао снаге да каже: "У чему је проблем, зашто се диже фама'". Да су ме позвали, лично бих сео у багер и то урадио. Једини проблем је што је то урађено ноћу - одговорио је Вучић.



Шеф српске државе је подсетио да је на изборима добио подршку 80 одсто Срба на Косову, али и да нас све време стопира питање односа према Косову и Метохији.

- Мислим да добро знам и историју и стварне односе: Шарл де Гол је рекао да без реалности политика нема никакву вредност. 1878. године се формира Призренска лига, чији је основни циљ формирање Велике Албаније. Албанци 1946. године формирају трећу Призренску лигу у Њујорку, где је најјаче упориште албанске дијаспоре и од тада су нам нанели много штете - рекао је Вучић.

О питању Косова је рекао да морамо да га решавамо да не бисмо оставили "замрзнут конфликт".

Ако оставимо деци нерешено питање, опет ће наша деца да се бију јер је питање да ли ће се решити за 10, 20 или 100 година - рекао је Вучић.

ЗА ДВА МЕСЕЦА САМ ПОКАЗАО ОГРОМНУ ПОСВЕЋЕНОСТ ПОСЛУ

- За ова два месеца сам показао огромну енергију да поправљам ствари - рекао је председник и открио да има плату од 128 хиљада динара.

За свој досадашњи рад је рекао да је Србија постала "звезда ученик" ММФ, а да је своје личне амбиције испунио.

- Имам једну, али не личну, него политичку амбицију, а  то је оно шта остављате иза себе. Оставио сам уређену касу, јавне финансије под контролом. БДП ће и даље да пада. Драматично сам смањио незапосленост са 26 на 14 одсто - навео је.

На оптужбе да је он учествовао у паљењу америчке амбасаде током протеста 2008. године, које су лансиране баш уочи и током његове посете САД рекао је:

- Јанковића, Мирковића, Јеремића и друге лакрдијаше оставите по страни - али је подсетио да је Борис Тадић, који је рекао да "Вучић није ништа урадио да то спречи", тог дана, када је био митинг за Косово и Метохију, "побегао у Румунију".

Говорећи о писму које је Вук Јеремић објавио у Вашингтон посту, Вучић је нагласио:

- То се не ради, јер се тиме слаби позиција Србије. Причај у земљи шта хоћеш, али ово се не ради - подвукао је шеф државе.

О ПОСЕТИ САД-у

Вучић се на почетку интервјуа осврнуо на недавну посету САД-у и разговор са потпредседником САД Мајком Пенсом. Пенс га је, наиме, обавестио да је имао позив од Рона Џонсона где му је рекао да је имао са Вучићем садржајан разговор.

- Медији су лагали да ме је Пенс слагао за случај Битићи. Имали смо добар контакт, успостављање међусобног поштовања и разумевања. за Србију су били добри разговори - рекао је председник.

Пред пут у Америку га је сачекало, како каже, Јеремићево писмо, па случај Битићи, па да је "палио америчке амбасаде".

- Не постоји ствар коју нису урадили да униште посету Америци - рекао је Вучић и додао:

- Нисам се дивно осећао што морам у Вашингтон и што имам три минута да изговорим оно што сам научио. Тресем се од одговорности за ову земљу. Знам колико морам да бринем о Србији.

За Џона Мекејна је рекао да није непријатељ Србије.

(Телеграф)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рамус

24.07.2017 21:19

Ето срби заборавите и косово као саокрајину следеца је рс јер нема пара а додик би да прави српске паре да све сто произведе буде српско само коме би да продаје цим у свијету споменес србин свима се смуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радикално

24.07.2017 21:49

Е јбг се*еш много Ацо. И ти и жута Пинковизија. Хајде мало о 10 милијарди новог кредита које си узео. И где су те паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.Ч.

24.07.2017 21:58

Прво Косово ми Метохија су Уставно правно неотуђиви део Републике Србије. Друго, уколико би се Албанци вратили у оном броју и политичкој снази колико их има на Косову и Метохији у политички систем Србије и у Народну Скупштину Републике Србије, (држим око 1 милион и 600 хиљада, да би дало 25 одсто мандата у Скупштини), да би наведено политички деловало дестабилизирајуће, да би Албанци непрестано истицали нове захтеве у погледу свога националног статуса унутар Србије, под фирмом равноправности а у томе би потицали и остале мањине да траже много више националних права поводећи се за Албанцима.Албанско национално питање је десетинама година политички дестабилизирајуће деловало на све три Југославије, тако да не би било ништа мање дестабилизирајуће и за политички систем Србије. У вези с тим ово је мој допринос у дијалогу о теми коју председник Србије истиче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

24.07.2017 22:07

Браво за коментар ,али просјецан поЦЕТНИК то не разумије !

Name

Кал

25.07.2017 05:54

Ко има 25% бирача има премијера

Name

Порука

24.07.2017 23:42

Шта има да се прича о Косову кад је прича готова ? Признаш и ријешиш проблем. Једноставније не може !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оих

25.07.2017 07:12

Вучич зна да мора 1 признати Косово 2 признати аутономију Сандјак 3 признати аутономију Војводину 4 оставити БиХ на миру усвојити резолуцију о сребреници 5 оладити односе са Русијом. Тек тада је Србија нормална земља са нормалним проблемима.

ОДГОВОРИТЕ